Papa Francisc ar putea veni în România în mai 2019, anunţă Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti

Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) spune că informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile de la Vatican, însă "există foarte mari şanse" ca această vizită să aibă loc în acea perioadă.

RomaniaTV.net
05 oct. 2018, 13:47
Papa Francisc ar putea veni în România în mai 2019, anunţă Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a declarat vineri că Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor.

El a spus că autorităţile de la Vatican nu au făcut încă un anunţ oficial cu privire la această vizită, însă „sunt foarte mari şanse” ca aceasta să aibă loc.

Francisc Doboş a explicat la România TV că vizita nu are loc în acest an pentru să că România, o ţară majoritar ortodoxă, sărbătoreşte Centenarul şi se doreşte evitarea oricărei interpretări a prezenţei Suveranului Pontif în acest context, astfel că s-a amânat pentru 2019.

Papa Francisc ar fi al doilea papă care vizitează România după ce în mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat Vaticanul în luna mai a acestui an. Ea spunea atunci că, în discuţia pe care a avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

În martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Tot atunci şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că a discutat cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, despre „despre vizita în România, anul viitor (2018 – n.r.), a Suveranului Pontif Papa Francisc”.

„Am avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care am discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. Aştept cu emoţie şi bucurie această vizită în România şi la Bucureşti a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, aşa cum a fost şi vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România”, scria Gabriela Firea, pe Facebook.