Papa Francisc le mulţumeşte polonezilor pentru „cadoul Ioan Paul al II-lea”

Papa Francisc le-a mulţumit polonezilor pentru 'cadoul Ioan Paul al II-lea', într-un mesaj transmis miercuri seară la posturile naţionale de radio şi televiziune din Polonia, cu trei zile înainte de dubla canonizare, programată pentru duminică, a lui Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 21:01
Papa Francisc le mulţumeşte polonezilor pentru „cadoul Ioan Paul al II-lea”

‘Mulţumesc poporului polonez şi Bisericii (Catolice) din Polonia pentru cadoul Ioan Paul al II-lea. Acest cadou ne-a îmbogăţit pe toţi‘, a declarat Suveranul Pontif.

Ioan Paul al II-lea continuă să inspire Biserica Catolică. Suntem mereu inspiraţi de cuvintele sale, de scrierile sale, de gesturile sale‘, a adăugat el.

Toţi ştim că, înainte de a ajunge să străbată lumea şi să slujească lui Hristos şi Bisericii, Karol Wojtyla a crescut în Polonia sa natală şi acolo s-a format inima lui’, a subliniat papa Francisc în scurtul său mesaj.

Sfântul Părinte a reamintit că va merge pentru prima dată în Polonia, în 2016, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului ce se vor desfăşura la Cracovia, oraş unde cardinalul Karol Wojtyla a fost arhiepiscop înainte de a fi ales papă în 1978.

Roma se pregăteşte să primească sute de mii de pelerini, printre care numeroşi polonezi, şi zeci de delegaţii oficiale cu prilejul ‘evenimentului planetar’ pe care îl reprezintă canonizarea, duminică, a papilor Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea.