Papa Francisc pledează în Albania pentru dialog interreligios cu musulmanii

Impulsionarea dialogului interreligios într-o ţară cu populaţie majoritar musulmană şi comemorarea martirilor comunismului sunt principalele obiective ale vizitei de o zi pe care Papa Francisc o va efectua duminică la Tirana, a declarat luni, la Vatican, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, informează EFE, citată de Agerpres.

15 sept. 2014, 16:59
Papa Francisc pledează în Albania pentru dialog interreligios cu musulmanii

El a respins în totalitate ideea că ar exista vreo ‘ameninţare sau preocupare specială’ referitoare la un ipotetic atac jihadist contra Papei.

Aceasta va fi cea de-a patra călătorie în străinătate a suveranului pontif, dar prima în Europa, şi va avea loc numai în capitala Albaniei, unde Papa va rosti şase discursuri în italiană. Vizita va fi un bun prilej pentru a readuce în atenţie figura maicii Tereza din Calcutta – laureată a Premiului Nobel pentru Pace – care era de origine albaneză, precum şi istorica vizită efectuată în Albania de Papa Ioan Paul al II-lea în 1993.

Citeşte şi Papa Francisc: Putem spune că a început al Treilea Război Mondial

La Tirana, Papa Francisc va avea convorbiri cu preşedintele albanez, Bujar Nishani, va oficia mai multe slujbe, va lua parte la o întâlnire ecumenică şi va vizita un centru pentru copii cu dizabilităţi.