Parapantistul american dispărut în Masivul Bucegi a fost găsit mort UPDATE

Salvamontiştii din Buşteni şi jandarmii montani au demarat, miercuri, o acţiune de căutare a unui parapantist american care ar fi dispărut în Masivul Bucegi, operaţiunea fiind dificilă din cauza zonei extinse de intervenţie. Două elicoptere au intervenit.  După mai multe ore de căutări, bărbatul a fost găsit mort.

RomaniaTV.net
06 iun. 2018, 07:40
Parapantistul american dispărut în Masivul Bucegi a fost găsit mort UPDATE

UPDATE: Parapantistul care a dispărut în munții Bucegi după un zbor cu parapanta a fost găsit mort. Ore întregi, el a fost căutat de peste o sută de oameni dar şi de două elicoptere.

UPDATE: Parapantistul american, care a dispărut miercuri dimineaţă, după ce s-a lansat în zbor de la Crucea Caraiman, a fost localizat, din elicopterul chemat să survoleze zona, acesta urmând a fi recuperat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, bărbatul a fost localizat din elicopter pe stânci, în dreapta Crucii Caraiman, el fiind înfăşurat în parapantă.

La faţa locului a fost solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea persoanei în cauză, autorităţile neputând preciza la acest moment dacă turistul mai este în viaţă sau nu.

 

Parapantistul american făcea parte dintr-un grup de turişti străini format din doi americani şi un neozeelandez. Cei trei s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman spre Buşteni, însă la destinaţie au ajuns doar doi dintre ei, care ulterior au apelat 112, anunţând că cel de-al treilea membru al grupului, un american, ar fi dispărut, fiind posibil să fi căzut cu parapanta.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză nu are asupra ei un telefon, astfel că nu poate fi localizată prin GPS.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, pentru AGERPRES, că se presupune că parapantistul s-ar afla în zona dintre Crucea Caraiman şi Valea Mortului sau Crucea Caraiman şi Albişoarele Văii Albe.

Două elicoptere intervin în cazul parapantistului străin care a dispărut, miercuri dimineaţă, în Masivul Bucegi, a declarat prefectul Mădălina Lupea.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un elicopter pentru survolarea zonei, care vine de la Bucureşti, şi un altul de la SMURD Mureş, care va sta în aşteptare în eventualitatea în care va fi necesară intervenţia lui.

Reprezentanţii ISU Prahova au precizat că, de asemenea, 100 de pompieri militari participă la acţiunea de căutare.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman, a precizat că plafonul de nori este foarte jos, iar în zonă plouă şi este ceaţă.