Parastas cu 300 de oameni pentru pilotul Adrian Iovan, organizat la locul accidentului VIDEO

Romaniţa Iovan s-a ocupat de organizarea parastasului de 40 de zile al pilotului Adrian Iovan, care şi-a pierdut viaţa în tragedia aviatică din 20 ianuarie. Pomenirea a avut loc sâmbătă, la Horea, unde pe 20 ianuarie s-a prăbuşit avionul BN 2 pilotat de Adrian Iovan, care transporta o echipă de medici spre Oradea pentru a preleva un ficat de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

22 feb. 2014, 08:30
Parastas cu 300 de oameni pentru pilotul Adrian Iovan, organizat la locul accidentului VIDEO

Parastasul a fost ţinut la căminul cultural din satul Giurgiuţ, cu participarea a 300 de săteni din Apuseni, inclusiv cei care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit. Mâncarea a fost pregătită de bucătăresele din Horea, iar slujba a fost oficiată de preotul din comună, la troiţa ridicată de săteni la locul accidentului.

La parastasul pilotului a ajuns şi o verişoară din Cluj. Aceasta a povestit că Iovan era un bărbat vesel şi iubitor. Familia eroului a suferit enorm la aflarea veştii tragice.

Toamna trecută a fost la nuntă la noi la Fundătura şi am povestit cu dânsul. A venit cu băieţelul. A fost un om respectuos şi iubitor. Venea mereu la noi şi stăteam la poveşti. Venea şi cu fetiţa sa Irina. Îşi iubea mult copiii. Dacă Dumnezeu ne ţine sănătoşi o să venim şi la pomenirea de şase luni. Când am auzit ce s-a întâmplat am plâns de durere. Era un om prietenos, zâmbitor, o dată nu l-am văzut supărat„, a povestit la România TV verişoara regretatului pilot.

CITEŞTE ŞI Ce a cauzat ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI. Vezi CONCLUZIILE raportului

Din păcate, la parastasul pilotului Adrian Iovan nu au putut participa părinţii studentei Aura Ion, care a decedat în nefericitul accident, aceştia fiind plecaţi din ţară.

În 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, în timp ce patru medici şi copilotul au fost răniţi.