PARCARE BUCUREŞTI. Ce faci dacă ţi-ai găsit locul de parcare de reşedinţă ocupat de o altă maşină. Amenda ajunge până la 2.500 lei

PARCARE BUCUREŞTI. Găsirea unui loc de parcare în Bucureşti, mai ales iarna când încă mai sunt troiene de zăpadă în cartiere, poate fi o luptă imposibil de câştigat cinstit. Aşa că, atunci când şoferii văd un loc liber în cartier, fie el şi plătit de altcineva, sunt foarte tentaţi să îl ocupe, cu orice risc. Situaţia devine şi mai apăsătoare când mergi în vizită în alte zone din Capitală, unde nici nu se mai vede marcajul locurilor de parcare de reşedinţă. 

10 feb. 2017, 08:05
PARCARE BUCUREŞTI. Ce faci dacă ţi-ai găsit locul de parcare de reşedinţă ocupat de o altă maşină. Amenda ajunge până la 2.500 lei

PARCARE BUCUREŞTI. Şoferii care parchează maşina pe locul plătit al altcuiva, fie şi pentru câteva minute, trebuie să ştie că se află în ilegalitate. Potrivit prevederilor în vigoare, parcările de reşedinţă plătite sunt închiriate „24/24 h”, 7 zile din 7. Cu alte cuvinte, fie că sunt acasă sau nu, conducătorii care au achitat taxa de parcare la primărie pot beneficia de loc în orice moment al zilei.

Unii şoferi invocă faptul că a existat, în trecut, o propunere ca parcarea de reşedinţă să fie utilizată cu timp limitat, numai pe parcursul nopţii (de la 8 seara la 8 dimineaţa), şi astfel atunci când găsesc un loc de parcare liber ziua cred că îl pot ocupa. NU este LEGAL, susţin autorităţile. 

PARCARE BUCUREŞTI. „Un loc de parcare închiriat de la primărie poate fi utilizat în permanenţă de beneficiar”, au declarat pentru RomaniaTV.net oficialii primăriilor de sector din Capitală, responsabile de atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă cu plată.

Ce trebuie să facă persoanele care îşi găsesc locul de parcare de reşedinţă ocupat de o altă maşină

În cazul în care beneficiarii locurilor de parcare plătite îşi găsesc locurile ocupate de o altă maşină, aceştia trebuie să anunţe Poliţia Locală de sector. La sosirea agenţilor de poliţie, proprietarii vor prezenta contractul de închiriere valabil. 

PARCARE BUCUREŞTI. După ce Poliţia constată că locul este ocupat abuziv, şoferul în culpă fie se alege fie cu avertisment (dacă este la prima abatere de acest gen sau dacă a lăsat maşina parcată pe locul altcuiva doar pentru scurt timp), fie cu amendă (dacă proprietarul se plânge că a mai păţit la fel şi în alte zile, fiind o acţiune cu caracter repetititv). În această ultimă situaţie, Poliţia Locală de sector poate aplica sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.500-2.500 de lei, conform HCGMB 124/2008 privind strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti

PARCARE BUCUREŞTI. Sesizarea privind ocuparea abuzivă a unui loc de parcare poate fi făcută la Poliţia Locală, după cum urmează:

Poliţia locală sector 1 – tel: 021.232.66.35 sau 021.9540
Poliţia locală sector 2 – tel: dispecerat – 021.252.57.70 sau 021.252.58.28
Poliţia locală sector 3 – tel: 021.340.07.51 sau 021.9543
Poliţia locală sector 4 – tel: 021.460.14.71
Poliţia locală sector 5 – tel: 021.312.28.81
Poliţia locală sector 6 – tel: dispecerat – 021. 413.16.20. 

PREMIERĂ Cum se pot cere locurile de parcare de la bloc, din acest an, la Bucureşti

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 4 al Capitalei sunt scutiţi, începând din acest an, de un drum la primărie atunci când vor să îşi reînnoiască contractele de parcare la bloc. Cererile pot fi depuse, până la 31 martie 2017, inclusiv online. DETALII, AICI.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească solicitanţii de locuri de parcare de reşedinţă

PARCARE BUCUREŞTI. Conform legislaţiei actuale, exploatarea parcajelor de reşedinţă prin închiriere se face pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an şi cu posibilitatea reînnoirii. Atribuirea locurilor în parcajele de reşedinţă se face numai după avizul de încadrare emis de către Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti.

Atribuirea locurilor în parcajele de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament
b) atribuirea se face cu acordul asociaţiei de locatari sau de proprietari a imobilului;
c) se pot atribui locuri în parcajele de reşedinţă numai pentru autovehiculele cu masa totală autorizată mai mică de 3,5t;
d) se pot atribui locuri în parcajele de reşedinţă numai pentru autovehiculele care au prevazută în certificatul de înmatriculare adresa respectivă, persoanele cu handicap locomotor având prioritate la atribuire. 

CITEŞTE ŞI Actele necesare pentru un LOC DE PARCARE de reşedinţă în Bucureşti. Cât te costă şi până când poţi depune cerere

PARCARE BUCUREŞTI. Pentru închirierea unui loc de parcare de la primărie, solicitanţii plătesc o taxă ce variază în funcţie de zonă, fiind mai scumpă cu cât locul este mai aproape de centrul oraşului.

Până la ce dată se reînnoiesc contractele de închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă

Termenul limită de achitare a taxei este 31 martie 2017, dată până la care poate fi prelungit Contractul de închiriere fără pierderea locului de parcare.

PARCARE BUCUREŞTI. Solicitanţii vor prezenta în mod obligatoriu următoarele documente :
1. Certificat de Înmatriculare sau Cartea de Identitate Vehicul (în original) ;
2. Cartea sau Buletinul de Identitate (în original) ;
3. Contract de Leasing pentru persoană fizică (unde este cazul) ;
4. Contract de Comodat (unde este cazul) pentru autovehicule de firmă sau încredinţate spre folosinţă de către altă persoană fizică.

Neprezentarea în original a documentelor de la punctele 1 şi 2 atrage după sine neprelungirea Contractului de Închiriere şi pierderea după data de 31 martie a dreptului de utilizare a locului de parcare. Detalii, aici. 

Citeşte şi CINE ocupă abuziv locurile de parcare LIBERE din Bucureşti şi ce au păţit proprietarii maşinilor