„Parcarea Spânzuraţilor”: Trei arabi, puşi în ştreang într-o parcare din Kuweit, sub ochii presei

Trei bărbaţi arabi condamnaţi pentru ucideri au fost executaţi "exemplar", fiind spânzuraţi în parcarea unei închisori din Kuweit, iar presa fiind invitată să asiste la primele execuţii de acest gen din ultimii 6 ani, din această ţară.

02 apr. 2013, 10:46

Un pakistanez, un saudit şi un alt arab apatrid au fost executaţi prin spânzurare, fiind condamnaţi la moarte în Kuweit, după ce fuseseră găsiţi vinovaţi de omoruri, în cazuri separatre, a informat agenţia oficială de presă kuweitiană KUNA, citată de Daily Mail.

Este pentru prima oară în ultimii 6 ani când acest stat arab din Golf recurge la asemenea execuţii, iar pentru ca exemplul să fie şi mai grăitor, presa kuweitiană a fost „invitată” să asiste şi să relateze despre aceste pedepse.

Bărbaţilor li s-au legat mâinile şi picioarele şi li s-au pus ochelari dintr-un material textil de culoare neagră. De asemenea, ai au putut să îşi exprime şi ultima dorinţă înainte de moarte. Unul dintre ei a cerut să fie lăsat să îşi fumeze „ultima ţigară”, după cum au relatat ziariştii martori la execuţii.

Au fost urcaţi apoi pe o pasarelă, deasupra parcării Închisorii Centrale şi li s-au pus glugi negre pe cap, iar ştreangul li s-a înfăşurat de gât. S-au deschis trei trape, câte una sub fiecare dintre ei şi … asta a fost tot!

„Aceasta este Justiţia în stil kuweitian”, comentează tabloidul britanic, reamintind că ultimul caz de pedeapsă cu moartea a fost înregistrat în Kuewit în 2007, când un pakistanez a fost executat fiind condamnat pentru trafic de droguri, potrivit Amnesty International.

Kuweitul are o populaţie de aproximativ 3,5 milioane de oameni, iar sistemul judiciar al statului este un amestec format din Sharia (legea islamică), Dreptul englez şi Codul Civil Otoman. În perioada aprilie 1964-mai 2007, în Kuweit au fost executate 72 de persoane, între care şi trei femei. Între crimele ce se pedepsesc cu moartea în Kuweit figurează traficul de droguri, omorul şi trădarea.