Parcări noi, cu TIMP LIMITAT, în centrul Capitalei. Şoferii nu vor putea parca mai mult de două ore

Primăria Capitalei intenţionează să amenajeze noi locuri de parcare cu plată şi cu timp limitat, în centrul Bucureştiului.

02 sept. 2014, 06:26
Parcări noi, cu TIMP LIMITAT, în centrul Capitalei. Şoferii nu vor putea parca mai mult de două ore

Potrivit unui proiect al Primăriei, în zona zero a Capitalei nu vor mai exista locuri gratuite de parcare, iar cele cu plată vor avea timp limitat de două ore.

Taxarea se va face cu ajutorul unor automate de tichete, iar cei care locuiesc în zonă vor putea achita un abonament lunar.

„Se doreşte fluidizarea traficului şi transformarea multor zone în spaţii pietonale. După finalizarea parcării de la Intercontinental, vor începe lucrările şi la Edgar Quinet, parcare care va fi realizată în parteneriat public privat. Aceasta va avea o capacitate de 370 de locuri şi va fi conectată pietonal cu parcarea de la Intercontinetal. Mai avem în plan parcarea de la intersecţia Str. Tonitza – str. Franceză, cu o capacitate de peste 300 de locuri. Urmează, tot în zona centrală, şi parcările de la Sala Palatului, Dorobanţi şi Charles de Gaulle”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

CITEŞTE ŞI Parcagiii ILEGALI au invadat Capitala. Află care sunt cele mai frecventate zone şi cum să scapi de ei

Şoferii care îşi vor lăsa maşinile mai mult de două ore pe locurile primăriei vor fi amendaţi sau li se va ridica autoturismul. De limita de timp vor scăpa doar riveranii, care vor plăti abonamente pentru locurile lor.

Proiectul ar putea fi supus votului consilierilor generali în această toamnă.

CITEŞTE ŞI Bucureştenii care nu-şi vor plăti AMENZILE, obligaţi să presteze muncă în FOLOSUL COMUNITĂŢII