Flori Dinu a vândut dezinfectanţii Hexi Pharma ştiind că sunt diluaţi. Prejudiciu – 28 milioane lei (Parchet)

Procurorii de la Parchetul General o acuză pe Flori Dinu, directorul general al firmei Hexi Pharma, că, instigată de Dan Condrea, a promovat şi vândut produse dezinfectante chiar dacă ştia că sunt diluate. Prejudiciul provocat spitalelor este de 28 de milioane de lei, estimează Parchetul.

28 mai 2016, 13:51
Flori Dinu a vândut dezinfectanţii Hexi Pharma ştiind că sunt diluaţi. Prejudiciu – 28 milioane lei (Parchet)

Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a fost dusă la Judecătoria Sectorului 5 cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, anunţă Parchetul General într-un comunicat. Procurorii de la Parchetul General au transmis că directorul general al firmei Hexi Pharma, la instigarea lui Dan Condrea, cunoscând că produsele companiei nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat personalul societăţii care a promovat produsele, inducând în eroare spitalele.

Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele.

Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro.

Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli„, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI Directorul de producţie de la Hexi Pharma, pus sub URMĂRIRE PENALĂ

Reprezentanţii firmei care asigură comunicarea oficială a Hexi Pharma au precizat într-un comunicat că directorul general al companiei nu a dat nicio declaraţie în faţa procurorilor.

„Avem informaţii sigure de la avocaţi că nu a dat nici un fel de declaraţii până în acest moment şi informaţii de la angajaţii companiei ca, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevăr, reţete schimbate pentru o parte dintre produse, dar că diluţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente. Din informaţiile de la avocat, nu a declarat acest lucru până în acest moment întrucât nu a avut ocazia”, se menţionează în comunicat.