Parchetul a început urmărirea penală în cazul terenurilor lui Băsescu

Parchetul din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a demarat ancheta în cazul terenurilor din comuna Nana, în cazul retrocedărilor din această comună.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 11:09
Parchetul a început urmărirea penală în cazul terenurilor lui Băsescu

Retrocedările au fost realizate înainte ca Ioana Băsescu să achiziţioneze teren în această comună.Ancheta investighează următoarele fapte: fals în înscrisuri oficiale, fals sub semnătură privată. Foarte important: urmărirea penală nu s-a început pentru anumite persoane, ci in rem, pentru anumite fapte. Cei de la ICCJ au început urmărirea penală în urma anchetei realizate de Corpul de control al prim-ministrului.

„În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi. În cauză, procurorii au dispus, astăzi, 16.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada următoare vor fi efectuate actele de urmărire penală necesare soluţionării cauzei”, se arată în comunicatul transmis de ICCj.

Corpul de control: TERENURILE de la Nana cumpărate de Băsescu, RESTITUITE ILEGAL VIDEO

De asemenea, concluziile desprinse în urma anchetei Corpului de control sunt de natură să arate că au existat elemente ilegale în privinţa retrocedărilor terenurilor. Reprezentanţii Corpului de Control au constatat că s-au făcut retrocedări ilegale în comuna Nana, iar în acest context ar fi audiat Stelian Fuia, care a fost directorul Institutului de la Fundulea. Asta pentru că unor oameni din comuna Nana li s-a retrocedat pământ în zona Fundulea.

Tot în legătură cu aceste terenuri, retrocedate ilegale, va fi audiat şi Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţual, care s-a ocupat de inspectarea acestor terenuri.

Cei doi politicieni au fost chemaţi la audieri şi la Comisia Parlamentară de Anchetă Nana. Stelian Fuia s-a prezentat şi a explicat că la vremea când s-au făcut retrocedările nu mai era director al Institutului de la Fundulea, însă Adrian Rădulescu a refuzat să se prezinte la comisie. Ambii vor fi audiaţii acum la Parchet.