Parchetul Capitalei o contrazice pe Carmen Dan: În dosarul din 2009 a poliţistului acuzat de pedofilie se face urmărire penală in rem

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 17:44 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) susţine, referitor la cazul poliţistului acuzat de pedofilie, că desfăşoară urmărirea penală pentru fapte cu privire la agresiunea sexuală comisă în 2009 faţă de o minoră. Completarea, după ce Carmen Dan a declarat că fapta s-a prescris.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează că poliţistul agresor a fost supravegheat tehnic din 7 ianuarie, imediat după ce conducerea Brigăzii Rutiere a anunţat Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) cu privire la faptul că un agent de poliţie din cadrul brigăzii are semnalmente asemănătoare cu cele ale bărbatului din imaginile puse la dispoziţia publicului.

De asemenea, procurorii precizează că în cauză se desfăşoară urmărirea penală şi cu privire la o infracţiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 faţă de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a autorizat măsuri de supraveghere tehnică a persoanei în cauză. În baza acestor măsuri, agentul de poliţie a fost monitorizat în permanenţă de poliţişti specializaţi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - IGPR, până la momentul prezentării acestuia la sediul Serviciului Omoruri în dimineaţa zilei de 8 ianuarie", informează un comunicat al PTB.

"Precizăm faptul că în cauză se desfăşoară urmărirea penală şi cu privire la o infracţiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 faţă de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, citat de Mediafax.

Procurorii mai transmit că ei "consideră nejustificate opiniile exprimate în spaţiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză".

Precizările Parchetului Capitalei vin după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că fapta din 2009 s-ar fi prescris.

"I-am cerut domnului Despescu să aibă discuţii cu domnul Gavriş, de la Serviciul Omoruri. Aflăm că cel din 2009 s-a prescris. Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare", a spus Carmen Dan.

Citeşte şi: Carmen Dan: Am transmis propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu

Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 -poliţistul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime fetiţei în vârstă de cinci ani şi l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani.

Tot poliţistul de la Rutieră este cel care a agresat şi o fetiţă de 7 ani, în 2012, în cartierul 6 al Capitalei. Mai exact, Eugen Stan este acuzat de procurori că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului, a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe fetiţa de 7 ani şi, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual.

Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. Astfel, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, în vederea prezentării acestora populaţiei, în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei,au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului şi au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie.

Totodată, Parchetul precizează că au fost analizate aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la parchetele din Bucureşti, soluţionate sau în curs de cercetare, iar în urma acestei analize a fost identificată o cauză având ca obiect o infracţiune de natură sexuală cu victimă minoră şi autor necunoscut. Dosarul a fost preluat ulterior de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar după efectuarea urmăririi penale împreună cu Serviciul Omoruri, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a unui inculpat în vârstă de 65 de ani, denumit în mass-media "Spionul pedofil", care ulterior a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de natură sexuală comise faţă de victime cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

Procurorii mai arată că au trimis în judecată, în perioada 2014-2017, opt cauze înregistrate iniţial cu autor necunoscut, având ca obiect infracţiuni de omor săvârşite în perioada 1995-2002.

Citeşte şi: Poliţistul acuzat că a agresat sexual doi copii, arestat pentru 30 de zile

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Carmen Dan parchetul bucuresti pedofilie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H