Parchetul General a început urmărirea penală in rem în cazul familei Iohannis

Parchetul General a început urmărirea penală in rem în cazul familei Iohannis pentru cei 320.000 de euro încasați din chiria imobilului pierdut definitiv în instanță. 

11 oct. 2018, 18:24
Parchetul General a început urmărirea penală in rem în cazul familei Iohannis

Potrivit România TV, Parchetul General a început urmărirea penală asupra faptei, şi nu asupra persoanei în dosarul casei familiei Iohnnis.

„Cu referire la cererea adresată instituției noastre și înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm că în cauza care face obiectul solicitării dumneavoastră s-a dispus începerea urmăririi penale in rem„, se arată într-un răspuns al Parchetului General, la solicitarea România TV.

Dragnea: Câteva sute de mii de euro stau în continuare în conturile lui Iohannis pentru că statul român nu e în stare să-i recupereze

Sesizarea penală a fost făcută, în 9 mai 2018, de jurnalistul Răzvan Savaliuc şi a fost depusă la DNA la începutul lunii mai.

DNA a declinat dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, însă procurori din Alba au trimis dosarul la Parchetul General.

„S-a înregistrat o ordonanţă de declinare a structurii centrale, s-a făcut un dosar nou, s-a înregistrat în sistemul ECRIS şi s-a repartizat unui procuror”, precizau reprezentanţi ai Parchetului CA Alba Iulia.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Este oficial! Klaus Iohannis a pierdut cea mai valoroasă casă din Sibiu! A fost radiat din Cartea Funciară