Parchetul redeschide dosarul adopţiilor în care este implicat Klaus Iohannis

Scandalul traficului de copii în care au fost implicaţi oameni politici şi patroni de presă ia amploare. Potrivit unor surse judiciare, Parchetul General se autosesizează în legătură cu modul în care au fost instrumentate două dintre cazurile răsunătoare de trafic de copii de la noi din ţară, transmite România TV.

18 aug. 2014, 07:25
Parchetul redeschide dosarul adopţiilor în care este implicat Klaus Iohannis

În urmă cu mai bine de zece ani, jurnaliştii au făcut dezvăluri incendiare despre Klaus Iohannis şi Cristi Burci, însă atunci nu s-a întâmplat nimic.

Ancheta ar putea avea un impact puternic în cazul lui Klaus Iohannis. Candidatul la prezidenţiale a fost în anii 90 în centrul unui scandal privind adopţia a trei copii din judeţul Sibiu. S-au făcut atunci chiar şi două plângeri penale pe numele său. Rudele copiilor spun că nu mai ştiu nimic de soarta lor şi că primarul Sibiul a refuzat să îi ajute să-i revadă.

Iohannis RECUNOAŞTE că dă raportul în faţa nemţilor

Fostul şef al Poliţie, Pavel Abraham spune să în anii de după revoluţie comerţul cu copii era o realitate.

„Eram sef la cercetari penale si am avut diputa cu Valeriu Stoica, care era ministru Justiei. S-au pierdut peste 200 de dosare care trebuiau sa ia consimtamant adoptatorilor, dar nu au luat. Practic era comert, era in Romania generalizat, de aia a fost necesara interventia structurilor europene, ca era rusine de ce se intampla”, afirmă Abraham.

Firea: Iohannis şi Blaga dezinformează legat de creşterea economică

Klaus Iohannis a negat întotdeauna că ar fi fost un intermediar în cazul adopţiilor.

Şi mogulul media Cristian Burci a fost luat în vizorul DIICOT după mediatizarea unui reportaj făcut de o televiziune americană. Acesta a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce intermedia cumpărarea unui copil român de către o familie de americani.