Parchetul spaniol a cerut detenţie preventivă pentru opt membri ai guvernului catalan destituit

Parchetul din Spania a cerut joi unui judecător al Înaltei Curți să dispună detenția preventivă împotriva liderilor catalani secesioniști în așteptarea investigației privind rolul lor în eforturile ilegale ale Cataloniei de obținere a independenței, a declarat o sursă la curent cu acest dosar, relatează Reuters și AFP.

02 nov. 2017, 12:25
Parchetul spaniol a cerut detenţie preventivă pentru opt membri ai guvernului catalan destituit

Nouă membri ai administrației catalane, demisă de guvernul de la Madrid, au depus joi mărturie sub acuzațiile de răzvrătire, rebeliune și proastă întrebuințare a fondurilor publice, informează Agerpres.

Parchetul a recomandat ca unul dintre ei, Santi Vila, care a demisionat din guvernul catalan înainte de declarația unilaterală de independență de vineri și care de atunci a făcut apel la negocieri pentru găsirea unei soluții cu guvernul de la Madrid, să poată fi eliberat pentru o cauțiune de 50.000 de euro.

Citeşte şi Liderul catalan Carles Puigdemont nu se întoarce din Bruxelles în Spania, pentru a nu fi arestat

Cinci din cei 14 membri ai executivului catalan destituit, între care și premierul regional Carles Puigdemont, aflat în Belgia de luni, nu s-au prezentat la audieri, iar Spania ar putea emite un mandat de arestare împotriva lor.