Parcul Drumul Taberei, redeschis vineri FOTO

Parcul Drumul Taberei va fi redeschis vineri, la orele 17.00. Primăria Sectorului 6 a făcut anunțul vineri, după ce, la începutul săptămânii, anunțase că va fi deschis sâmbătă.

29 mai 2015, 12:46

Parcul va fi deschis incepand de astazi (vineri n.r.), la ora 17:00. Invităm membrii comunității Sectorului 6 și bucureștenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tânăr, modern și sigur parc din Capitală„, a anunțat Primăria Sectorului 6, pe evenimentul de pe Facebook creat în acest sens.

Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului, scrie b365.ro.

Parcul va fi deschis pentru publicul larg începând de vineri de la ora 17.00, rămânând de executat, până la sfârşitul anului lucrările aferente serelor şi lucrările aferente dotărilor acestora. Am anunţat anterior că vom derula o procedură de achiziţie pentru dotarea serelor, pentru sistemele de climatizare. Lucrările la sere stagnează acum pentru că nu s-au finalizat dotarea şi climatizarea. După ce vor fi terminate aceste lucruri, se pot executa şi restul de lucrări, închideri perimetrale şi restul de amenajări ale teritoriului, care mai sunt de făcut acolo, respectiv amplasarea de bănci, coşuri de gunoi, alei, mai trebuie amenajat spaţiul verde pe toată acea bucată, sistemul de irigaţii şi sistemul de iluminat public”, a declarat Sorin Dina, managerul de proiect.

Suprafata spatiului verde e de 67.150 mp, după ce au disparut toate unitatile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. Nu vor mai fi activitati cu caracter comercial in perimetrul parcului, a spus Sorin Dina.

În parc exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti. De asemenea, s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată pe suprafaţa lacului pentru concerte şi spectacole, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Valoarea totală a proiectului „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei.

Citeşte şi Bucureştenii din Sectorul 6 ies în stradă: „Domnul primar Mănescu s-a ascuns de ani de zile”