Părintele Constantin Necula: La primul concert rock, voi fi alături de tineri, în sutană şi cu crucea la gât

Părintele Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, recunoaşte că ascultă muzică rock şi că este conştient că prin acest lucru o să-şi atragă antipatii din partea colegilor preoţi. La o slujbă de comemorare a tinerilor morţi în incendiul din Colectiv, care a avut loc în week-end la Sibiu, părintele a explicat că nu va fi niciodată împotriva tinerilor.

09 nov. 2015, 09:49
Părintele Constantin Necula: La primul concert rock, voi fi alături de tineri, în sutană şi cu crucea la gât

„Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piata Mare, voi fi alaturi de ei, in sutana si cu crucea la gat. Este o muzica pe care o ascult uneori si care ma linisteste. Dar, mai presus de asta, vreau sa le arat tinerilor ca intotdeauna voi fi alaturi de ei. Poate, la batranete, chiar o sa scriu o carte despre tineri„, a spus Constantin Necula, potrivit turnulsfatului.ro.

Citeşte şi Teodora Maftei a murit. Jurnalista şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv

„Am spus ca ascult muzica rock. Am spus-o public si o sa-mi atrag probabil cateva simpatii de la fratii mei preoti, dar asta e mai putin important. Ce vreau sa intelegeti este ca dincolo de reverende stau oameni, ca in reverendele acestea sunt imbracati oameni, nu sunt imbracati niste maimutoi, sau niste teleghidati”, a adaugat parintele.

Citeşte şi Victimele din Colectiv, URMĂRITE DE BLESTEMUL FOCULUI. Coincidenţe stranii care îţi ridică părul pe tine

Parintele Constantin Necula este singurul preot care a ieşit în stradă, în faţa bisericii, şi a vorbit cu protestatarii după incendiul din clubul Colectiv. A fost huiduit, dar el i-a invitat pe protestatari în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.