Părinţii ar putea primi din nou trusoul bebeluşului. Ce valoare va avea

Pachet trusou nou-născuți. Părinții copiilor nou-născuți, dar și persoanele care au copii în plasamanet ar putea primi din nou trusoul bebelușului, iar valoarea pachetului nu este deloc de neglijat.

10 dec. 2018, 11:50
Părinţii ar putea primi din nou trusoul bebeluşului. Ce valoare va avea

Pachet trusou nou-născuți. O propunere legislativă dorește să readucă în atenție trusoul pentru nou-născuți, scos din aplicare în urmă cu opt ani. Pachetul se acordă la nașterea copilului, iar acesta conține produse de îngrijire în valoare de 750 de lei pentru fiecare copil.

Pe lângă părinții copiilor nou-născuți, de acest pachet vor putea beneficia și tutorele, curatorul, persoana căreia i-a fost dat în plasament familial copilul, inclusiv asistentul maternal sau persoana căreia i-a fost încredințat copilul în vederea adopției.

Pachet trusou nou-născuți. Propunerea legislativă este semnată de parlmanetari PNL, PSD și USR. Acesta nu se aplică momentan, iar pentru a intra în vigoare trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Pachet trusou nou-născuți. Acest pachet a mai fost acordat în trecut. Până în 2010, mămicile primeau pentru nou-născuți un pachet-trusou din partea statului, care conţinea haine, lenjerie și produse pentru îngrijire. Valoarea acestuia era de 150 lei.