Părinţii balerinei moarte în Marea Britanie acuză medicii de malpraxis: Fiica mea îşi tragea piciorul după ea

Părinţii balerinei care a murit în Marea Britanie nu pot accepta sfârşitul cumplit al copilei lor. Oamenii vor să dea două spitale în judecată. Tatăl spune că fiica sa a fost plimbată prin patru unităţi medicale şi a fost tratată cu paracetamol pentru dureri de cap. Niciun doctor, susţin părinţii, nu i-a făcut analize amănunţite, deşi copila se simţea foarte rău. Rezultatele autopsiei arată că fata a avut un cheag de sânge pe creier.

23 apr. 2016, 06:30
Părinţii balerinei moarte în Marea Britanie acuză medicii de malpraxis: Fiica mea îşi tragea piciorul după ea

Coşmarul familiei a început în octombrie anul trecut când la antrenamente fata s-a plâns de dureri puternice de cap şi urechi. Tatăl a mers atunci cu ea la spital.

„Eu am fost personal cu ea, ea a intrat singura. Când a iesit am intrebat-o daca i-au facut vreun test si a zis ca: „Mi-au dat doar paracetamol”, a declarat tatal fetei.

În decurs de 10 zile, părinţii au mers cu adolescenta de două ori la spital, însă de fiecare dată ea primea acelaşi tratament. Cum fata se simţea tot mai rău, părinţii au dus-o la alt spital.

„Cand am ajuns acolo am gasit-o intr-un salon mic nu era nimeni langa ea, era lasata singura. Cand am iesit din spital am observat ca fiica mea isi tragea piciorul dupa ea. M-am intors inapoi cu ea si doctorul a zis: pentru ca e obosita”, a mai spus tatăl fetei.

Când au ajuns acasă, Izabela a intrat în comă. Tatăl a chemat ambulanţa şi a aşa a ajuns la al treilea spital. După ce i s-au făcut investigaţiie, adolescenta a fost transferată la o altă clinică de specialitate. Aici, fata s-a stins în braţele medicilor.

Rezultatele autopsiei au arătat că fata a murit din cauza unui cheag de sânge pe creier şi a unei comoţii cerebrale. Presa din Marea Britanie a sccris că Izabela a murit din cauza anticoncepţionalelor.

„Nu am putut sa-mi iau ramas bun de la ea. Noi am intrebat acolo: este posibil ca o persoană tanara care a facut sport, nu a fumat nu a luat droguri, sa ia doar 3 luni anticonceptionale si sa cauzeze moartea? A zis ca nu crede, poate ca a ajutat, dar nu in totalitate”, a spus barbatul.

Părintii Izabelei vor să dea în judecată medicii de la două spitale pentru neglijenţă.