Părinţii elevilor vor încheia CONTRACTE EDUCAŢIONALE cu unităţile de învăţământ

Unităţile de învăţământ preuniversitar vor încheia cu părinţii sau cu tutorii legali, în momentul înscrierii antepreşcolarilor, preşcolarilor sau a elevilor în registrul unic matricol, un contract educaţional în care sunt înscrise drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, prevede un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei Naţionale.

05 sept. 2014, 19:00
Părinţii elevilor vor încheia CONTRACTE EDUCAŢIONALE cu unităţile de învăţământ

Contractul va fi particularizat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar prin decizia consiliului de administraţie, după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului, contractul este valabil pe toată perioada de şcolarizare în cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar iar eventualele modificări se pot realiza printr-un un act adiţional acceptat de ambele părţi.

CITEŞTE ŞI Elevii pot beneficia de CREDITE de la bănci pentru continuarea studiilor

Contractul educaţional va cuprinde în mod obligatoriu: datele de identificare a părţilor semnatare, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata valabilităţii contractului, alte clauze.

Neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul educaţional de către personalul unităţii de învăţământ constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit legii.