Furt de bijuterii în valoare de 5 milioane de euro, în Paris

Poliţia franceză caută trei hoţi de bijuterii care au furat o geantă de mână care conţinea bijuterii preţioase, estimate în total la 5 milioane de euro.

16 apr. 2015, 20:31
Furt de bijuterii în valoare de 5 milioane de euro, în Paris

Păgubitul este un taiwanez, colecţionar de bijuterii, care rămăsese blocat în trafic, într-un tunel, când hoţii au spart geamurile maşinii şi i-au furat geanta cu bijuterii. Potrivit primelor informaţii, nu se ştie dacă hoţii au acţionat „la pont” sau a fost o simplă întâmplare.

Tunelul Landy, lung de 1, km, este recunoscut ca fiind un loc unde maşinile sunt adesea atacate de hoţi pentru a fi apoi jefuite.

Din informaţiile autorităţilor franceze, colecţia de bijuterii, care conţinea şi un inel în valoare de 1,7 milioane de euro, ar fi urmat să fie donată Muzeului de Artă Modernă din Paris, însă responsabilii acestuia au negat informaţia.

Cu toate acestea, dacă hoţii vor încerca să vândă preţioasa piesă, nu o vor putea face decât printr-o reţea specializată, care la un moment dat ar putea fi descoperită, a explicat o sursă a poliţiei franceze, potrivit bbc.com, care citează Agenţia France Presse. Aceasta a mai precizat că hoţii care acţionează în tunel „nu se tem de nimic,cunosc foarte bine zona şi se strecoasă cu ceea ce fură prin ieşirile de urgenţă ale tunelului”.

În februarie 2010, Cristina Cernovetska, fiica primarului de atunci, din Kiev, a fost victima unui astfel de jaf, hoţii furându-i o geantă de mână cu bijuterii de 4,5 milioane de euro.