PARIUL lui Victor Ponta. Cum îi IRONIZEAZĂ premierul pe liberali: E chiar atâta lipsă de inteligenţă politică

Victor Ponta îi ia peste picior pe liberali, după ce moţiunea simplă pe agricultură depusă la Senat a picat, spunând că sunt "lipsiţi de inteligenţă politică". Mai mult, premierul face şi un pariu: "Pe cat facem pariu ca pe 5 iunie o sa asteptam degeaba pana la miezul noptii motiunea de cenzura anuntata de Dna Gorghiu??? Cine tine pariul?"

26 mai 2015, 20:39
PARIUL lui Victor Ponta. Cum îi IRONIZEAZĂ premierul pe liberali: E chiar atâta lipsă de inteligenţă politică

Moțiunea PNL privind demisia ministrului Agriculturii Daniel Constantin a fost respinsă, marţi, de senatori, cu 43 de voturi „pentru”, 84, „împotrivă” și 4 „abțineri”. 

Victor Ponta a comentat ironic demersul eşuat al liberalilor.

Înțelege cineva de ce face PNL moțiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare (au semnat 53 și au votat 43!)?

De ce critică domenii (cum ar fi Agricultura) exact în ziua în care Comisia Europeană ne aprobă 8 miliarde de Euro pentru dezvoltare rurală?

E chiar atâta lipsă de inteligență politică sau pur și simplu atât pot ei? Aștept opinia dvs!

Update – pe cat facem pariu ca pe 5 iunie o sa asteptam degeaba pana la miezul noptii motiunea de cenzura anuntata de Dna Gorghiu??? Cine tine pariul?, a scris Ponta pe Facebook. 

PNL a solicitat demisia ministrului Agriculturii Daniel Constantin, prin moțiunea simplă „Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!”, care a fost dezbătută, marți, în plenul Senatului. Din totalul de 168 de senatori au fost prezenți la dezbatere 112 senatori.

CITEŞTE ŞI Moţiunea PNL privind DEMISIA ministrului Agriculturii a fost RESPINSĂ

Liderul senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, a declarat, marți, în timpul dezbaterii moțiunii că aceasta este „o simulare de moțiune”. Potrivit lui Sârbu, textul moțiunii simple inițiate de PNL este inspirat de argumentația folosită de către fermierul Costel Caraș cu privire la sectorul laptelui.

Atunci când am văzut titlul, mă gândeam că am de-a face cu un pamflet. (…) Uitându-mă mai atent pe textul moțiunii, am constatat că, probabil, în forma ei brută, a fost scrisă de domnul Costel Caraș și am argumente — se vorbește de sectorul laptelui. A fost o argumentație pe care dânsul o face mereu. (…) După aceea am văzut, cunoscându-l pe domnul Caraș, citindu-i memoriile, că a mai intervenit cineva în redactarea textului și mă gândeam că este mâna domnului Tudor Barbu. Dacă greșesc, îmi asum această greșeală. (…) Ca atare, nu am avut de-a face cu o moțiune, ci cu o simulare de moțiune și cu o susținere a sectorului laptelui, pe care cu toții îl susținem. Dar atât a putut să ne ofere astăzi noul PNL, a afirmat Ilie Sârbu.

Parlamentarii PNL afirmă totodată că legislația României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o „frână” în dezvoltarea agriculturii. „Majoritatea legilor și a normelor în vigoare, care sunt obligatorii de respectat în activitatea agricolă, au fost elaborate și promovate, fie pe baza unor interese individuale sau de grup, fie pe baza intereselor angajaților instituțiilor statului„, se susține în moțiune, afirmându-se că „Guvernul Ponta a complicat legislația cu scopul vădit de a-i ține pe agricultori sclavii statului și ai acoliților acestuia”.

În plus, liberalii spun că ANSVSA „protejează mafia și bolile din agricultură”. Ei afirmă că Guvernul nu ia nicio măsură împotriva bolii albastre și califică drept o minciună motivația ANSVSA de a nu trece la acțiune deoarece fermierii nu sunt de acord cu vaccinarea animalelor.

Liberalii critică totodată vizita ministrului Agriculturii în supermarket pentru verificarea prețurilor după scăderea TVA la alimente. „Adaosul comercial al supermarketului este de 121% față de prețul fermierului sau de 90% față de prețul fabricii de procesare„, adaugă PNL.