Vicepremierul Paul Stănescu va fi reaudiat la Comisia SPP

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora s-au reunit marţi în şedinţă.

30 oct. 2018, 04:33
Vicepremierul Paul Stănescu va fi reaudiat la Comisia SPP

Vicepremierul Paul Stănescu va fi reaudiat la Comisia SPP pentru a fi convins să spună numele celui care i-a transmis mesajul de la şeful SPP, Lucian Pahonţu, în legătură cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Daniel Butunoi.

„În viitorul apropiat, probabil că va fi necesară şi o reaudiere a domnului viceprim-ministru Paul Stănescu. A fost propunerea membrilor din grupul PNL să supunem la vot această reaudiere, niciun membru al comisiei nu a avut niciun fel de obiecţii, toată lumea a fost de acord, probabil că săptămâna viitoare sau peste două săptămâni, domnul viceprim-ministru Paul Stănescu va trebui să revină în faţa comisiei şi poate reuşim să-l convingem să ne spună numele acelei persoane de la care s-a declanşat evenimentul şi înfiinţarea acestei comisii”, a precizat Butunoi după audierea colonelului SPP Dumitru Voroneanu, şeful Secţiunii de Protecţie Internă din cadrul SPP.

Întrebat dacă Stănescu este rechemat la comisie din cauza unor conflicte politice interne în PSD, preşedintele Comisiei SPP a spus că exclude o astfel de variantă.

„Exclus (…) Intenţionăm să-l chemăm pe domnul viceprim-ministru Paul Stănescu poate îl convingem să ne spună cine a fost mesagerul sau purtătorul acelui mesaj. Pe lângă asta, noi trebui să determinăm, să stabilim dacă directorul sau vreo persoană din cadrul SPP a desfăşurat activităţi care să implice activitatea politică sau să influenţeze decizia vreunui lider politic. Nu ne limităm doar la asta, fiind evenimentul de presă care a stat la geneza înfiinţării acestei comisii, cred că e bine să ne facem datoria şi să-l mai întrebăm încă o dată”, a explicat Butunoi.

Butunoi a adăugat că Voroneanu a precizat foarte clar că nu au existat motive să declanşeze o anchetă internă a SPP pe această temă.

„Conform spuselor domnului colonel Voroneanu, noi l-am întrebat dacă a existat în cadrul SPP o anchetă internă care să verifice aceste informaţii din presă şi domnul colonel Voroneanu ne-a precizat foarte clar că nu au existat motive să declanşeze această anchetă internă, deoarece acea persoană, acel mesager nu face parte din nicio structură de informaţii şi atunci singura noastră sursă credibilă este domnul viceprim-ministru Paul Stănescu, care până acum ne-a confirmat şi ne-a garantat 100%, sub cuvântul de onoare al dumnealui şi îl ştiu de onoare, că acea discuţie a existat, că persoana aceea există, ne-a confirmat şi locul şi că nu lucrează în SPP şi că nu este o persoană publică. Dar totul se învârte în jurul acestui personaj, cu ghilimelele de rigoare. Poate să fie un om de foarte bună credinţă şi un om de foarte bună calitate şi probitate morală. Va trebui până la urmă descoperit şi adus în faţa comisiei şi să ne confirme dacă mesajul transmis de dumnealui a fost din partea directorului SPP, Lucian Pahonţu”, a afirmat Butunoi.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul Stănescu spunea că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un „prieten” că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi ‘executat’ până în martie şi că el ar putea prelua „şi partidul chiar”.

„A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită, la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării, că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar”, a susţinut Stănescu la Parlament.