Parlamentarii români faţă în faţă cu familiile adoptive şi copiii acestora

Senatorii si deputatii isi pot manifesta suportul pentru promovarea adoptiei semnand creatiile artistice ale copiilor, in cadrul evenimentului "Amprenta Familiei", organizat de Alianta Romania Fara Orfani (ARFO), in parteneriat cu Comisia de Egalitate de Sanse din cadrul Camerei Deputatilor – marti, 15 mai 2018, cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, in intervalul orar 09:30 – 11:30 in Holul Etajului S1 din incinta Palatului Parlamentului. Parlamentarii romani vor fi asadar fata in fata cu familiile adoptive si copiii acestora.

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 06:26
Parlamentarii români faţă în faţă cu familiile adoptive şi copiii acestora

Copiii adoptati, incurajati de Mini si Micky Mouse, isi vor pune manutele pe sevalet, incadrate de mainile parintilor adoptivi iar senatorii si deputatii vor putea semna tablourile in semn de suport al adoptiei si a integrarii in familie a copiilor lipsiti de ingrijire parinteasca.

In prezent se afla o propunere de modificare a legii privind regimul juridic al adoptiei, in dezbatere la Senat. Legea ar permite reducerea birocratiei si ar oferi sanse mai mari la adoptie pentru copiii cu handicap.

In Romania sunt 57,000 de copii asupra carora a fost instituita o masura de protectie. Din pacate, doar 5,7% dintre acestia sunt adoptabili si doar 1,3% au fost adoptati anul trecut. Studiile arata ca „ingrijirea institutionala sau rezidentiala pentru un copil, in cadrul careia se lucreaza in schimburi, altereaza profund arhitectura cerebrala precum si alte aspecte vitale ale dezvoltarii copilului” – Dr. Philip A. Fischer, in „Science of neglect”, National Scientific Council on the Developing Child, Universitatea Harvard.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.