Dumitru Chiriţă, ales preşedinte al ANRE

Senatorii și deputații au adoptat, în ședința de miercuri, proiectul de hotărâre privind numirea președintelui, a unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

18 oct. 2017, 08:24

În funcția de președinte al ANRE a fost ales Dumitru Chiriță, cu 220 de voturi „pentru” și 79 „împotrivă”, vicepreședinte — Nagy Bege Zoltan, cu 220 de voturi „pentru” și 79 „împotrivă”.

În calitate de membri ai Comitetului de reglementare al ANRE au fost aleși Cornelia Sulger, cu 219 voturi „pentru” și 80 „împotrivă” și Gheorghe Gabriel Gheorghe, cu 219 voturi „pentru” și 80 „contra”.

Votul a fost secret, cu buletine.

Cei patru se numesc pe o perioadă de cinci ani, pe locurile rămase vacante prin încetarea mandatului început la data de 23 octombrie 2012, potrivit Hotărârii Parlamentului României.

Citeşte şi: Dumitru Chiriţă, propus de comisiile parlamentare pentru funcţia de preşedinte al ANRE

Deputatul PSD Dumitru Chiriță a fost votat în cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru un mandat de cinci ani în funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Havrileţ îi răspunde lui Dragnea: Dacă nu creştem preţul final al gazelor, furnizorii pot sista alimentarea către consumatorii casnici

Furnizorii de gaze ar putea sista alimentarea către consumatorii casnici în pragul iernii, dacă Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) nu le recunoaște costurile cu achiziția de pe bursă a gazelor, a declarat, miercuri, Niculae Havrileț, președintele ANRE, în cadrul unor declarații de presă.

Mai exact, Havrileț a explicat că, teoretic, furnizorii au posibilitatea de a sista alimentarea cu gaze pentru consumatorii casnici, pe care să îi trimită în piața liberă, dacă ANRE nu le recunoaște costurile de achiziție a gazelor.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze să crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE