Parlamentarii USR au trimis preşedintelui CE o scrisoare deschisă privind ordonanţele referitoare la graţiere şi Codul penal

Parlamentarii Uniunii Salvați România au trimis miercuri o scrisoare deschisă președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, precum și comisarului european pentru afaceri interne, pe tema ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului penal, a anunțat deputatul USR Iulian Bulai.

25 ian. 2017, 15:59
Parlamentarii USR au trimis preşedintelui CE o scrisoare deschisă privind ordonanţele referitoare la graţiere şi Codul penal

„Scrisoarea deschisă prezintă conținutul celor două ordonanțe de urgență și contextul în care ele au fost pregătite. Am decis să ne adresăm Comisiei Europene pe această problemă deoarece am considerat că este foarte important să avem susținere în momente de criză din partea partenerilor și prietenilor noștri de la Bruxelles”, a afirmat deputatul USR, într-o conferință de presă.

El a susținut că, în prezent, trebuie folosite toate mijloacele pentru a opri parcursul celor două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului penal.

„Efectele acestor două ordonanțe de urgență ar fi catastrofale pentru procesul de reformă a justiției din România. Pur și simplu ne-am întoarce în timp, la începuturile reformei justiției și am anula eforturi de 10 ani de muncă în folosul democrației”, a spus acesta.

Deputatul USR a subliniat că interesul este ca România să progreseze în procesul acceptării în Spațiul Schengen, dar, în același timp, este necesar ca rapoartele MCV să reflecte pe deplin realitatea din țara noastră.

„La acest moment, situația este foarte tulbure în România și acest lucru face și obiectul îngrijorărilor reprezentanților Comisiei care urmăresc cu atenție demersul celor două ordonanțe de urgență”, a adăugat deputatul USR.