Parlamentarii USR din Bucureşti organizează proteste în stradă împotriva abuzurilor puterii PSD

Parlamentarii și consilierii USR din București vor protesta în stradă "împotriva abuzului puterii PSD care eliberează Piața Victoriei, prin violență, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea.

02 dec. 2017, 14:02
Parlamentarii USR din Bucureşti organizează proteste în stradă împotriva abuzurilor puterii PSD

„Și Ion Iliescu a eliberat Piața Universității, tot prin violență, în 1990. PSD-ul de azi folosește Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gașcă de corupți, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiție. PSD batjocorește Constituția României în care dreptul la liberă întrunire este sacru.

Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piața Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor”, afirmă reprezentanții USR pe pagina de Facebook.

USR afirmă că nu este întâmplător că „primărița PSD a organizat târguri în toate piețele din București”. „Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiție se adoptă în Parlament”, susține sursa citată, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Gabriela Firea renunţă la organizarea Târgului de Crăciun care urma să aibă loc în Piaţa Victoriei

O parte dintre protestatarii aflați în Piața Victoriei au intrat în conflict sâmbătă cu angajații Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecție și au încercat să intre pe partea carosabilă.

Primăria Capitalei va organiza, în Piața Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor „Târg de sărbători — Festival de colinde și obiceiuri de iarnă”, urmând ca pe 31 decembrie, în același loc, să se desfășoare concertul de Revelion.