Parlamentarii VOR SALARII cât ale judecătorilor de la ÎCCJ. Demnitarii îşi pregătesc lefuri de 15.000 de lei

Parlamentarii cer salarii cât judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adică de peste 15.000 de lei. Doar în felul acesta s-ar face dreptate, spun aleşii, care se plâng că actualul salariu, de aproximativ 5.000 de lei, nu le ajunge să-şi cumpere haine sau să meargă la coafor, aşa cum le impune funcţia.

14 sept. 2015, 10:00
Parlamentarii VOR SALARII cât ale judecătorilor de la ÎCCJ. Demnitarii îşi pregătesc lefuri de 15.000 de lei

Parlamentarii îşi pregătesc o lege de majorare a propriilor salarii pentru că se simt nedreptăţiţi. Spre exemplu, susţin că nu se poate ca judecătorii să câştige mai mulţi bani decât ei.

Citeşte şi: Demnitarii români, cu cele mai mari lefuri din Europa raportate la salariul mediu

„Indemnizaţia unui parlamentar, având în vedere echilibrul puterilor în stat, ar trebui să fie undeva, pe acelaşi palier cu a judecătorilor de la Înalta Curte. (…) Nu poţi vorbi de echilibrul puterilor în stat, dar în ce priveşte salarizarea la unul e de câteva ori sau de 5 ori mai puţin”, a declarat deputatul PND Daniel Oajdea.

Ideea nu doar că este susţinută de colegi, dar aceştia chiar plusează şi cer sume fabuloase.

„Este vorba despre un principiu. Într-adevăr, salariile parlamentarilor ar trebui să fie mărite. Nu ştiu dacă la nivelul judecătorilor sau magistraţilor, dar în orice caz mărite. (…)

5.000 de euro pe lună nu e o sumă uriaşă. Cei care trebuie să aibă primii salarii mari sunt cei care conduc„, a precizat deputatul UNPR Marin Anton.

Nu sunt singurii parlamentari care au cerut salarii de mii de euro.

„Decent ar fi de minimum 3.500 de euro pentru un parlamentar. (…) O mie de euro, eu, personal, ştiu că trebuie să vin în costume şi să-mi schimb în fiecare zi şi cămăşile, şi absolut tot„, a precizat senatorul UNPR Ionel Agrigoroaiei.

Un alt ales nemulţumit de banii pe care îi primeşte este senatorul PNL Steliana Miron. Ea se plângea că banii din indemnizaţia de senator nu îi ajung nici măcar pentru coafor.