Parlamentul a validat noi membri în comisiile de control SIE şi SRI

Camera Deputaților și Senatul, reunite în ședință comună, au aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel Gheorghe Căprar (PSD) și a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a Serviciului de Informații Externe, precum și a deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a Serviciului Român de Informații.

28 iun. 2017, 11:07
Parlamentul a validat noi membri în comisiile de control SIE şi SRI

În cazul lui Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru și 15 voturi contra, la Dorin Valeriu Bădulescu — 337 voturi pentru, 21 voturi contra, iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obținut 349 voturi pentru și 12 voturi contra.

Cei trei parlamentari au depus apoi jurământul.

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar și Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la șapte numărul de membri ai acestei comisii. Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaților a lui Manuel Costescu.