Parlamentul ratifică o lege controversată: Ce nu mai are voie să facă poliţia

Parlamentul israelian a ratificat, joi, o lege care interzice poliţiei să ofere detalii cu privire la o anchetă, deputaţii din opoziţie fiind de părere că legea reprezintă o încercare de a controla examinarea probelor de corupţie împotriva premierului Benjamin Netanyahu.

28 dec. 2017, 08:25
Parlamentul ratifică o lege controversată: Ce nu mai are voie să facă poliţia

Noua lege, care a fost aprobată cu 59 de voturi pozitive şi 54 de voturi împotrivă, interzice poliţiei să informeze dacă au găsit suficient de multe probe într-o anchetă, înainte ca procurorii să ia o decizie finală.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este suspectat în două cazuri, în primul fiind acuzat de ingerinţe în industria media, celălalt referindu-se la cadourile primite de la oamenii de afaceri importanţi. În pofida acuzaţiilor, Netanyahu neagă că ar fi făcut ceva ilegal.

Deputaţii din opoziţie au declarat că legea, depusă la Parlament de către partidul de dreapta Likud, condus de Netanyahu, a fost elaborată în scopul de a atenua îngrijorările şi furia poporului israelian, declanşate de anchetarea premierului.