Parlamentul Scoţiei, ţinta unui atac cibernetic BRUTAL

Parlamentul scoțian a fost, miercuri, ținta unui atac cibernetic 'brutal', însă acesta nu a creat breșe în sistemele de apărare IT ale forului legislativ de la Edinburgh, transmite Reuters.

16 aug. 2017, 17:34
Parlamentul Scoţiei, ţinta unui atac cibernetic BRUTAL

”În acest moment nu există nicio dovadă care să sugereze că atacul a cauzat breșe în sistemele noastre de apărare; sistemele noastre IT continuă să fie deplin operaționale. Utilizatorii trebuie să fie, totuși, conștienți că acest atac este în desfășurare. Nu este neobișnuit ca atacurile cu forță brută să dureze o perioadă de câteva zile și de aceea este esențial ca utilizatorii de cont IT să fie vigilenți și să raporteze orice probleme suspecte”, a menționat parlamentul Scoției într-o declarație, potrivit Agerpres.

Hackerii care efectuează un atac ‘brutal’ încearcă în mod repetat să obțină acces la sistemele IT prin încercarea de diferite parole.

Ultimul atac cibernetic major din Marea Britanie, ‘WannaCry’, a avut loc în luna mai și a afectat sute de mii de computere, perturbând sistemele informatice din peste 150 de țări.