Parlamentul votează luni CA al BNR şi pe cel al SRR

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va vota luni, începând cu ora 16,00, noile Consilii de Administraţie ale Băncii Naţionale a României şi Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi preşedintele Televiziunii Române şi şase membri ai Curţii de Conturi.

RomaniaTV.net
15 iun. 2014, 09:20
Parlamentul votează luni CA al BNR şi pe cel al SRR

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, toţi cei care doresc să candideze pentru aceste funcţii şi-au putut depune candidaturile până vineri, urmând ca parlamentarii din comisiile de specialitate reunite să se pronunţe cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale impuse candidaţilor.

‘Până lunea viitoare la ora 14,00 comisiile permanente comune, stabilite conform legii de organizare a Băncii Naţionale, a Curţii de Conturi, a SRTv şi SRR şi de organizare a ASF, vor trebui să facă nominalizările grupurilor politice parlamentare. Luni, la ora 16,00, plenul reunit al Parlamentului, pentru a vota noul Consiliu de Administraţie la BNR, cele şase locuri libere la Curtea de Conturi, preşedintele Televiziunii Române şi CA al SRR, plus acel post devenit vacant de membru la ASF, odată cu plecarea domnului Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului’, a precizat Zgonea, la finalul şedinţei de marţi a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

În ceea ce priveşte repartizarea politică a funcţiilor, Valeriu Zgonea a afirmat că legile de funcţionare a instituţiilor vizate reglementează clar modalitatea în care se fac propunerile de candidaţi, vechimea necesară pentru ca aceştia să îşi poată depune candidatura şi care sunt atribuţiile comisiilor parlamentare de specialitate.

Comisiile reunite de specialitate îi vor audia luni dimineaţă pe candidaţii la aceste funcţii.

Votul pentru ocuparea acestor funcţii trebuia dat în urmă cu o săptămână, dar a fost amânat pentru că nu au fost depuse suficiente candidaturi.