Participanţii la COP21 vor savura meniuri delicioase pregătite de cei mai buni bucătari francezi

Supă de ridichi, piept de pasăre, risotto cu ierburi prtoapete şi prăjituri Paris-Brest sunt numai câteva dintre meniurile pe care şefii de stat şi de guvern din întreaga lume le vor savura cu siguranţă la prânzul oferit de către gazdele lor franceze, cu ocazia conferinţei internaţionale dedicată climei.

30 nov. 2015, 14:18

Un „meniu pentru excelenţa ambientală şi gastronomică franceză (…) dar deloc ostentativ”, a afirmat  Ministrul francez de Externe şi preşedintele celei de-a 21-a conferinţe a ONU privind clima – COP21, prezentând câteva meniuri pregătite de cei mai buni bucătari.

Cinci „Chef-i” s-au oferit să prepare aceste meniuri ce vor face onoare produselor locale, multe dintre acestea biologice, a mai spus ministrul francez. Yannick Alléno , Alexandre Gauthier, Nicolas Masse, Marc Veyrat şi Christelle Brua „au decis de comun acord asupra meniului şi au trecut imediat la treabă”, a explicat Fabius. 

Servit în veselă de porţelan de Sevres, meniul începe cu supă Freneuse şi „scoici Saint-Jacques ţinute în „aburi florali” (un jeleu de floral cultivat la Courances, în apropiere de Paris.

Citeşte şi COP21: Parisul, blocat cu ocazia conferinţei internaţionale pentru schimbările climatice

Oaspeţii vor mai putea savura un piept de pasăre crescută în nordul Franţei, cu garnitură de ierburi proaspete, fierte ca un risotto şi cu sos de ţelină şi cremă de spanac şi brânză cu mucegai.

Faimoasa brânză de Savoia va fi inclusă într-un Reblochon biologic.

Ca desert, vedeta va fi celebrul tort cu cremă de praline. Un delicios compot va putea fi savurat de asemenea ca desert. Evident, nu vor lipsi nici băuturile alcoolice – vinul şi şampania.

Unul dintre vestiţii bucătari care au preparat meniurile alese a declarat că acesta este „un moment istoric” şi, cu această ocazie, a folosit tehnicile de preparare la temperaturi joase, pentru a se păstra nu numai savoarea preparatelor, ci şi nutrienţii acestora.