Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, dispus să colaboreze cu alianţa proeuropeană

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) declară că 'este dispus să colaboreze' cu partidele proeuropene care au intrat în parlament în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe în plen a Comitetului Central al partidului, informează, duminică, agenţia de presă Moldpres.

14 dec. 2014, 12:40
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, dispus să colaboreze cu alianţa proeuropeană

‘Executivul politic poate începe consultări cu partidele intrate în parlament, pe marginea problemelor legate de statalitate, de suveranitatea Republicii Moldova şi a subiectelor ce ţin de îndeplinirea platformei electorale a partidului nostru’, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a ţinut să precizeze că aceste consultări ‘nu înseamnă o coaliţie’, scrie Agerpres.

‘Pentru noi au votat peste 300.000 de cetăţeni. Ei au dreptul să fie reprezentaţi’, a subliniat Voronin.

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014: Curtea Constituţională a VALIDAT SCRUTINUL din 30 noiembrie

Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe, în funcţia de secretar executiv al PCRM a fost ales Artur Reşetnicov, iar preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM a devenit Violeta Ivanov, în locul Mariei Postoico, precizează Moldpres.

Deocamdată, reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) ş Partidului Liberal (PL), care încearcă de peste o săptămână să formeze o nouă coaliţie de guvernare, nu au comentat declaraţiile comuniştilor.