Partidul Elenei Udrea se pregăteşte de Congres extraordinar. Traian Băsescu, aşteptat în PMP

PMP va convoca Congresul extraordinar al partidului "cel mai probabil" anul viitor, în luna martie. Pemepiştii urmează să aleagă noua conducere a partidului şi să modifice Statutul formaţiunii. Traian Băsescu este aşteptat, după încheierea mandatului de la Cotroceni, să se înscrie în partidul condus de Elena Udrea.

25 nov. 2014, 12:45
Partidul Elenei Udrea se pregăteşte de Congres extraordinar. Traian Băsescu, aşteptat în PMP

PMP precizează, într-un comunicta de presă, că la şedinţa Consiliul Executiv Naţional al partidului s-a discutat despre organizarea Congresului extraordinar în perioada următoare.

„Consiliul Executiv Naţional (CEN) al Partidului Mişcarea Populară a discutat în şedinţa de luni organizarea Congresului extraordinar în perioada următoare, cu scopul de a deschide partidul către membri noi, de a pregăti anul electoral 2016, dar şi de a modifica actualul Statut al formaţiunii politice”, se arată în comunicat.

Decizia luată şi care va fi supusă votului la următorul Colegiu Naţional al PMP este aceea ca, în perioada ianuarie-februarie 2015, alegerile să înceapă de la nivelul organizaţiilor judeţene prin stabilirea noilor Consilii Executive şi apoi să aibă loc Congresul extraordinar al formaţiunii pentru a decide membrii conducerii naţionale.

CITEŞTE ŞI Preşedintele Traian Băsescu a ieşit la bere cu Elena Udrea şi alţi lideri PMP

„Nu este fixată încă o dată pentru Congres, dar, cel mai probabil, acesta va avea loc în cursul lunii martie 2015„, se menţionează în comunicat.

De asemenea, alegerile Organizaţiei de Tineret a PMP vor avea loc în a doua jumătate a lunii februarie 2015.

În comunicat se precizează că propunerea privind calendarul alegerilor din PMP a venit din partea preşedintelui formaţiunii, Elena Udrea, „şi s-a bucurat de o susţinere unanimă din partea membrilor CEN”.