Partidul Liberal îi acuză pe democraţi că au uzurpat puterea la Primăria Chişinăului

Liberalii moldoveni au anunțat luni că vor solicita o interpretare a Constituției, pentru a stabili "întinderea interimatului funcției de mandat de ales local'. Ei considera ca dreptul de a numi viceprimari îi aparține doar primarului general al capitalei Republicii Moldova, nu și persoanei care îndeplinește interimatul, informează Radio Chișinău.

06 nov. 2017, 16:36
Partidul Liberal îi acuză pe democraţi că au uzurpat puterea la Primăria Chişinăului

Conducerea Partidului Liberal (PLM) a mai spus ca se va adresa instanței pentru a contesta deciziile semnate de Nistor Grozavu, prin care Silvia Radu și Ruslan Codreanu au devenit viceprimari ai Chișinăului.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că numirea Silviei Radu pentru a exercita interimatul de primar al Chișinăului înseamnă „uzurparea puterii” de către democrații moldoveni.

‘Partidul Democrat, doritor de putere, (…) a reușit să ocupe puterea ilegal primăria municipiului Chișinău. Dacă timp de 8 ani de zile nu au reușit să intre pe ușa din față, iată că au intrat pe ușa din spate, încălcând Constituția și legea cu privire la statutul municipiului Chișinău. Cum să dețină puterea PD-ul, când timp de opt ani au avut un singur consilier municipal?’, a declarat Mihai Ghimpu. În opinia liberalilor, Silvia Radu, desemnată primar general interimar al Chișinăului, este omul PD-ului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Doar trei partide ar intra în Parlament în cazul unor alegeri. Care este favoritul

Liberalii susțin că se vor adresa Consiliului Europei pentru a arăta derapajele și abuzurile care au loc la nivelul municipiului Chișinău care are un nou primar general interimar în persoana ex-președintei grupului Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, după ce Nistor Grozavu, cel care a asigurat până acum interimatul la primăria Chișinăului, a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar general interimar.

Silvia Radu, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscută opiniei publice după ce a candidat la alegerile prezidențiale de anul trecut în calitate de candidat independent. A obținut 0,37% din voturi. În perioada 2008-2015 a deținut funcția de președinte al companiei ‘Gas Natural Fenosa’ în Republica Moldova. Este consul onorific al Spaniei în Republica Moldova.