Pârtie! Unde să-ţi duci copiii la schi în vacanţa de iarnă

Aţi hotărât că anul acesta toată familia vă învăţa să schieze? Atunci trebuie să începi să cauţi o staţiune în care să fie suficiente pârtii de începători, iar în orele de apres-ski să aveţi mai multe oferte de distracţie. Noi vă oferim câteva alternative. 

24 nov. 2014, 10:26

Austria este de câţiva ani destinaţia preferată pentru vacanţa de iarnă a multor români. Daca vrei să eviţi aglomeraţia pârtiilor din staţiunile celebre alege locaţii mai puţin cunoscute şi „prietenoase” cu familiile cu copii.

Familiile şi copiii se simt deosebit de bine în staţiunile de schi din Tirol. O ofertă de schi diversă pentru mic şi mare vă asigură un concediu cu multă distracţie pe pârtii şi nu numai. Numeroase pârtii uşoare şi dealuri pentru începători creează condiţiile ideale pentru a învăţa să schiezi.

Şcolile de schi de top şi monitorii de schi foarte bine pregătiţi fac ca primele experienţele pe schiuri să fie foarte uşoare, plăcute şi distractive. În anumite regiuni din Tirol copiii sunt aşteptaţi la cursuri de schi şi cartele gratuite.

În zona Silberregion Karwendel, mascota Karwendolin invită din 21 decembrie 2014 până în 21 martie 2015 toţi copiii cu vârste între 4 – 12 ani la cursuri de schi gratuite. Şi cartela pentru instalaţiile de transport pentru începători este gratuită. Singura condiţie este că întreaga familie trebuie să-şi petreacă o săptămână de concediu în zona Silberregion Karwendel.

Cursuri de schi gratuite pentru copii sunt oferite în timpul săptămânilor de schi în staţiunea Hochoetz din Ötztalşi la Hoch-Imst. În anumite zile, copiii cu vârste între trei ani şi jumătate şi şapte ani împliniţi pot învăţa să schieze, profitând de această ofertă.

În Pitztal și în regiunea Tiroler Oberland, copiii născuţi în perioada 2003 – 2005, însoţiţi de un părinte, beneficiază de cartela gratuită Bambini, putând astfel să practice şi să se bucure gratuit de sportul de iarnă.

Pe suprafaţa generoasă de 10.000 kilometri pătraţi a parcului Mumli din Serfaus, cei mai mici pot, în joacă, să schieze. Două benzi de transport, un carusel şi numeroase figurine stau la dispoziţie copiilor între doi şi patru ani, în fiecare zi. La Bertas Kinderland şi pe Kinderschneealm, copiii de toate vârstele pot învăţa să schieze în joacă.

O serie de activităţi alternative foarte variate se găsesc în numeroasele centre pentru copii, care îi aşteaptă cu braţele deschise pe micuţii obosiţi de pe pârtii.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă găsiţi aici: www.visittirol.ro