Părul tău spune multe despre sănătate. Iată trei explicaţii

Structura firului de păr poate să dezvăluie multe despre starea ta de sănătate. Mai mult, căderea masivă a părului ar trebui să te alarmeze, așa că te invit să afli ce se poate întâmpla în corpul tău, în funcție de cum arată podoaba capilară.

RomaniaTV.net
21 iul. 2016, 12:40
Părul tău spune multe despre sănătate. Iată trei explicaţii

Sunt unele semne care țin strict de aspect, cum sunt firele tocite și uscate, cauzate de decolorări repetate și de folosirea aparatelor pentru coafat, cel mai adesea fără protecție termică.

Însă există și semne care țin de starea de sănătate în general și nu de obiceiurile greșite pe care le-ai împrumutat în ritualul de îngrijire și înfrumusețare.

Dacă este gras

Ai început de curând să iei pastile anticoncepționale?

Sau ai intrerupt ori ai schimbat contraceptivele? Acestea pot influența aspectul părului și al pielii, de aceea îți poți simți firele de păr mai încărcate de grăsime decât de obicei.Trebuie să discuți cu medicul despre schimbarea pilulelor în unele cu o combinație mai scăzută de estrogen. Înte timp, schimbă și șamponul obișnuit cu unul care are în el o cantitate mică de acid acetilsalicilic.

Citeşte şi  Planta minune care îţi întăreşte părul într-o lună

Dacă este uscat

Este vorba despre firul de păr fragil și casant. În cazul în care ai exagerat cu vopsitul părului și cu tratamentele termice, ia în calcul o mască hrănitoare, pe care o aplici pe toată suprafața părului și o lași să acționeze cel puțin un sfert de oră.Dacă nu se pune problema vopsitului, înseamnă că riști să suferi de tulburări ale glandei tiroide. Când ajungi la medic, el va înlătura orice suspiciune cu ajutorul unor teste de sânge.

Dacă și-a pierdut strălucirea

Părul tău este tern și nu mai stă în niciun fel? Și-a pierdut strălucirea de altădată și pare mereu neîngrijit, chiar și după spălare? Este posibil ca dieta ta zilnică să nu conțină alimente bogate în acizi grași Omega-3 și grăsimi mononesaturate, cum sunt cele din avocado, uleiul de pește, care hrănesc firul de păr și îi redau suplețea și strălucirea.

Descoperă efectul neașteptat al sucului de ceapă asupra CREȘTERII părului