Pasajele subterane din Capitală, dotate cu echipamente de ultimă oră

Șase pasaje din Capitală vor fi dotate cu sisteme ultramoderne de management al traficului. La intrările în pasaje vor fi instalate panouri LCD prin intermediul cărora șoferii vor fi informați asupra stării carosabilului în pasaj, a gradului de aglomerație sau a nivelului de monoxid de carbon sau dacă în pasaj a avut loc vreun accident rutier.

24 nov. 2014, 19:55
Pasajele subterane din Capitală, dotate cu echipamente de ultimă oră

Administrația Străzilor vrea să instaleze sisteme inteligente de management a pasajelor din București, dar și un sistem performant de informare urbană.

Pentru implementarea proiectului vor fi achiziționate echipamente de detecție a accidentelor, a incendiilor sau a cozilor formate în pasaje, sisteme de predicție a fenomenelor meteo sau echipamente pentru detectarea concentrației de monoxid de carbon. Apoi informatiile colectate de la aceste echipamente vor fi difuzate pe 12 panouri panouri LCD instalate la intrarile în cele șase pasaje subterane cuprinse ăn proram.

Astfel, șoferii care intră în pasaj vor primi informații privind starea carosabilului în pasaj (polei, umed, etc), gradul de aglomerație sau nivelul de monoxid de carbon sau dacă în pasaj a avut loc vreun accident rutier.

Noul sistem de management a pasajelor va fi implementat în șase pasaje subterane din Capitală, respectiv Pasajul Unirii, Pasajul Muncii, Pasajul Obor, Pasajul Victoriei, Pasajul Mărășești și Pasajul Aerogarii, potrivit b365.ro.