Pasajul de la Piaţa Presei va fi inaugurat în iunie

Lucrările la Pasajul subteran de la Piața Presei Libere se apropie de final. Deschiderea oficială a fost din nou amânată pentru luna iunie deoarece în zona rampei spre Bd. Mărăști au fost descoperite mai multe cabluri electrice care nu erau prevăzute în planul Enel și au trebuit mutate.

22 mai 2015, 07:06
Pasajul de la Piaţa Presei va fi inaugurat în iunie

Pasajul subteran de la Piața Presei Libere ar fi trebuit deschis în această lună, conform ultimului termen anunțat de Primăria Capitalei. Pe teren, lucrările se apropie de final, însă nu suficient de repede pentru a putea fi respectat acest termen. Întârzierile sunt cauzate de o serie de cabluri electrice care au fost descoperite în zona rampei spre Bd. Mărăști și care au trebuit mutate pentru a putea fi turnat asfaltul, scrie b365.ro.

Au fost descoperite noi cabluri electrice care nu ar fi trebuit să se afle acolo. Lucrarea se va termina în iunie„, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Cu excepția rampei spre Bd. Mărăști, lucrările la pasaj sunt aproape gata. Intrarea în pasajul rutier de pe DN1 și rampa de ieșire pe Kiseleff au fost deja asfaltate și s-a trecut la montarea stâlpilor de electricitate. De asemenea, au început amenajările la suprafață. În zona dintre Bd. Mărăști și Șos. Kiseleff s-a turnat asfalt și a fost amenajată și o pistă pentru biciclete.

Și lucrările la pasajele pietonale au evoluat foarte mult în ultima lună. Astfel, noul pasaj pietonal, ce leagă nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe, a fost terminat. S-a montat pavajul și sistemul de iluminat, iar scările de acces au fost finalizate. Și amenajarea vechiului pasaj pietonal, care a trebuit scurtat, este aproape gata.