PASAJUL OBOR, lăsat în BEZNĂ. Şoferii sunt în PERICOL, în timp ce AUTORITĂŢILE îşi pasează VINA

Pasajul Obor din Capitală se află în beznă de mai bine de jumătate de an. În timp ce şoferii întâmpină mari dificultăţi la traversarea pasajului atât pe timp de zi, cât mai ales pe timp de noapte, autorităţile bucureştene pasează vina în stânga şi-n dreapta sau susţin că pasajul este iluminat de câteva zile, deşi zona este în continuare neiluminată.

03 oct. 2013, 13:05
PASAJUL OBOR, lăsat în BEZNĂ. Şoferii sunt în PERICOL, în timp ce AUTORITĂŢILE îşi pasează VINA

Pasajul Obor a rămas în beznă în urmă cu şase luni, atunci când, susţin reprezentanţii primăriei, hoţii au furat cablurile electrice care racordau instalațiile de iluminat din pasaj la curent electric.

De atunci, traversarea pasajului este un real pericol pentru şoferi. Pe timp de zi, lumina soarelui orbeşte şoferii ieşiţi din pasajul întunecat, iar pe timp de noapte singura sursă de lumină sunt farurile autoturismelor.

Pericolul pe timp de noapte este cu atât mai mare cu cât în zona pasajului Obor îşi fac veacul mai mulţi oameni ai străzii care sunt imposibil de observat de la distanţă.

În acest context, ROMÂNIATV.NET a contactat Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei care are în administrare Pasajul Obor.

„Iluminatul nu este la Administraţia Străzilor, iluminatul este la Luxten. Noi nu punem becuri. Pasajul Obor este în administrarea noastră doar din punct de vedere al carosabilului care este în garanţie la firma Tehnologica. Carosabilul este în grija firmei de întreţinere, iar de iluminat se ocupă cei de la Luxten. Ştim că s-a furat un kilometru de cablu şi trebuia înlocuit, dar nu noi trebuie să facem lucrurile acestea. Nu avem atribuţii să punem lumini nicăieri în lume„, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Carmen Dincă, purtător de cuvânt al Administraţia Străzilor Bucureşti, în urmă cu două săptămâni.

VEZI ŞI ACCIDENT în zona OBOR din Capitală. Traficul rutier pe Şoseaua Mihai Bravu a fost îngreunat

Doamna Dincă s-a angajat să ia legătura cu factorii responsabili pentru iluminatul din Pasajul Obor şi să revină cu un răspuns, lucru care nu s-a petrecut. În acelaşi timp, ROMÂNIATV.NET a încercat de nenumărate ori să contacteze compania Luxten, responsabilă cu iluminatul pasajului, însă, fără niciun rezultat.

Contactată din nou, reprezentanta ASB ne-a asigurat, miercuri, că Pasajul Obor a fost reiluminat duminică seara. Totuşi, pasajul este în continuare în beznă.

„Lumina s-a aprins în pasaj de săptămâna trecută. Eu am înţeles că s-a aprins lumina de duminică seara. Deci dacă mergeţi acum în pasaj lumina este aprinsă. Am discutat această problemă acum 10 minute şi mi s-a spus că s-a aprins lumina”, a spus Carmen Dincă.

Până autorităţile se vor mobiliza pentru reiluminarea pasajului, şoferii trebuie să fie precauţi pentru a evita orice întâmplare nefericită, având în vedere că riscul de accident în zonă este destul de mare.