PASAREA COLIBRI, cea mai mică din lume, sforăie ca o locomotivă AUDIO

PASĂREA COLIBRI, MACACUL JAPONEZ, CAMELEONUL, PEŞTELE-BALON şi MEDUZA, sărbătorite de Google de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 22:23
PASAREA COLIBRI, cea mai mică din lume, sforăie ca o locomotivă AUDIO

PASAREA COLIBRI este celebrată de Google ci ocazie Zilei Pământului. Este stiut ca pasarile colibri sunt cele mai mici pasari din lume. Ele masoara intre 5 centimetri si 20 cm, ceea ce ar fi de la marimea unui bondar la cea a unui lastun. Unul dintre exemplarele ce traiesc in Peru a fost surprinsa dormind, si mai mult decat atat, sforaind.

Din punct de vedere „tehnic„, pasarea colibri nu sforaie, dar tot este ceva inedit. O femela de pasare colibri cu gatul-ametist a fost filmata in timp ce dormea si scotea tot felul de sunete, care seamana foarte mult cu sforaitul laoameni. Videoclipul a ajuns imediat viral, fiind raspandit pe tot internetul. 
Desi pasarile colibiri nu pot sforai, aceasta a fost filmata in timpul unui studiu ornitologic, in care cercetatorii masurau cat de mult oxigen poate inhala pasarea. Oamenii de stiinta au dat asigurari ca in timpul acestui experiment pasarile nu au fost ranite sau stresate.

PASĂREA COLIBRI, MACACUL JAPONEZ, CAMELEONUL, PEŞTELE-BALON şi MEDUZA sunt sărbătorite de Google de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, apărută în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.

În prezent, peste 500 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului, pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/google-celebreaza-ziua-pamantului-cu-un-logo-special_76713.html#ixzz2zYxCb2Ud