PASIUNILE INEDITE ale lui KLAUS IOHANNIS, dezvăluite de rudele sale: tâmplăria şi pisicile

Preşedintele Klaus Iohannis are la subsolul casei din Sibiu un atelier de tâmplărie imens unde stă şi o zi întreagă atunci când ajunge acasă. În plus, apropiaţii spun că soţii Iohannis au mai multe pisici pe care le adoră şi cărora le-au amenajat un spaţiu special în casă. 

31 mart. 2015, 06:42

Rudele şefului statului au dezvăluit că acesta are o pasiune pentru tâmplărie.

„Sub casa în care stă la Sibiu, cu Carmen, Klaus şi-a amenajat nişte ateliere încăpătoare, sunt la fel de mari precum camerele de deasupra. Ţine acolo bormaşini, tot felul de scule, are şi un banc de lucru. Şi acum, cand intră acolo, nu mai iese cu orele”, au dezvăluit rude de-ale preşedintelui pentru wowbiz.ro 

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, întâmpinat de un protestatar la BCU. Care a fost REPLICA preşedintelui FOTO

De altfel, Klaus Iohannis şi-a construit singur mare parte din casă. 

Mai bine v-aş spune că şi-a făcut singur mansarda. A proiectat-o cu mâna lui, iar proiectul l-a înmânat constructorilor. A aplicat fizica creativ (…) Cu toţii căutam meşteri (…) După ce a văzut la doi-trei dintre noi a zis că ăştia nu sunt meşteri. Şi-a cumpărat o carte şi s-a dus în magazin. A zis că astea nu sunt materiale. S-a dus în Germania, şi-a luat materialele, a măsurat de zece ori, a tăiat o dată şi când am mers şi am văzut ce a făcut am zis: dacă ştiam, te chemam şi la noi„, a declarat în decembrie Radu Urdea, prietenul lui Iohannis.

În cartea sa autobiografică, „Pas cu pas”, Iohannis a recunoscut că îi place să meşterească pe lângă casă.

„Trebuie să recunosc: dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez ceva manual. Cu rezultate rezonabile pentru un amator. Nu sunt un tip extrem de îndemânatic, dar nicidecum stângaci. Mi-a placut sa meşteresc mereu câte ceva, dar nu mi-am dezvoltat niciodată un hobby propriu‑zis. Pot să repar orice prin casă, prin grădină, prin pivniţă. Când a fost nevoie, mi-am pus singur faianţa şi gresie în baie, în apartamentul în care m-am mutat cu soţia după ce ne-am căsătorit. Pot şi îmi place să lucrez cu lemnul!”.

Citeşte şi: SONDAJ CSCI. PNL, pe primul loc în intenţia de vot cu 39%, PSD – 37%. Iohannis, lider detaşat la încredere

Totodată, soţii Iohannis sunt şi mari iubitori de animale. 

„Klaus şi Carmen ţin enorm la pisicile lor, le-au făcut locuri special în casă numai pentru ele. Fiecare are nume şi este tratată ca un membru al familiei”, au mai spus rudele lui Iohannis.