PAŞTE 2018. Tu cum vopseşti ouăle? Iată care sunt tendinţele anul acesta

Uită de tradiţionalele ouă de Paşte vopsite într-o singură culoare. Anul acesta sunt la modă ouăle vopsite în două culori: roz şi gri. Culorile sunt naturale şi obţinute cu ajutorul fructelor de avocado şi cerneala. Iată cât de uşor sunt de obţinut.

04 apr. 2018, 07:59
PAŞTE 2018. Tu cum vopseşti ouăle? Iată care sunt tendinţele anul acesta

Pune 12 oua la fiert, intr-un vas cu apa. In acelasi timp, intr-un alt vas adauga coaja si samburii de la 5-6 fructe de avocado impreuna cu 1 litru si jumatate de apa si pune totul la fier pana cand obtii nuanta dorita. Cu cat acestea vor fierbe mai mult, cu atat vei obtine o nuanta de roz mai inchisa.

Asigura-te ca ai la indemana 12 recipiente de dimensiuni mici, in care sa adaugi nuantele pentru vopsirea oualor. Tine cont de faptul ca vopseaua trebuie sa acopere ceva mai putin decat jumatate de ou, pentru a obtine dunga alba.

Cand ouale au fiert, scoate-le pe un servet de bucatarie de unica folosinta, alb, si lasa-le sa se usuce.

Intr-o cana cu apa adauga cate putina vopsea gri pe baza de alcool si amesteca bine pana se dizolva complet. Continua sa adaugi cate o picatura de vopsea pana obtii nuanta de gri dorita.

In 6 dintre cele 12 recipiente adauga mixul de apa cu vopsea gri si in celelelate 6 vopseaua roz, obtinuta din avocado.

Adauga ouale, pe rand, in cate o nuanta de vopsea. Scoate-le apoi pe un gratar si lasa-le sa se usuce, apoi adauga-le in cealalta nuanta de vopsea.

Asaza ouale in diferite pozitii astfel incat sa obtii diverse forme. Nu uita ca acestea trebuie sa aiba si o parte ce ramana alba.

Cu siguranta oaspetii vor fi impresionati de rezultate.