Paşte cu emoţii. Un asteroid uriaş se îndreaptă cu viteză spre Terra

Un asteroid ameninţă planeta noastră şi va trece pe lângă noi chiar după sărbătorile de Paşti. Experţii NASA ne asigură însă Pământul este în siguranţă.

06 apr. 2017, 12:11
Paşte cu emoţii. Un asteroid uriaş se îndreaptă cu viteză spre Terra

Evenimentul este o premieră, date fiind dimensiunile impresionante ale asteroidului şi „distanţa” la care va trece pe lângă Pământ. Asteroidul a fost descoperit în 2014, iar până acum câteva luni nu se ştia nimic despre el.

Ultimele observaţii făcute cu telescopul Gemini South, din Chile, le-au permis cercetătorilor să stabilească traiectoria uriaşului obect spaţial abia în toamna anului trecut. Experţii de la NASA consideră asteroidul ca fiind potenţial periculos” şi au recunoscut că este cel mai mare obiect spaţial care s-a apropiat de Terra în ultimii 10 ani. Totuşi, Agenţia spaţială dăt asigurări că evenimentul va începe şi se va încheia cu bine, traiectoria asteoridului gigant nu va ameninţa omenirea.

Trecerea asteroidului monstru pe lângă Terra este un eveniment excepţional. În primul rând, un obiect spaţial cu dimensiuni atât de mari nu a mai trecut atât de aproape de Terra de mai bine de un deceniu, iar fenomenul nu se va mai repeta până prin 2500.