Paşte tradiţional pe meleagurile României: 3 destinaţii recomandate

Pastele, una dintre cele mai importante sarbatori pentru crestini, merita sa fie celebrat asa cum trebuie - Iata ce destinatii traditionale ar trebui sa iei in considerare daca vrei o vacanta pe cinste.

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 10:02
Paşte tradiţional pe meleagurile României: 3 destinaţii recomandate

Intrucat Pastele este o sarbatoare cu o profunda semnificatie religioasa, iti recomand sa te orientezi catre o destinatie de vacanta in care sa te poti bucura in liniste de aceasta zi, dar si de traditiile specifice sarbatorilor pascale.

Bucovina iti ofera cadrul perfect pentru o vacanta in care sa sa te deconectezi de grijile cotidiene si sa te bucuri de traditii ce dateaza de secole. Manstirile precum Sucevita, Voronet, Humor ori Putna iti ofera posibilitatea sa participi la slujbe deosebite.

Citeşte şi PAŞTE 2015. Pensiunile din mărginimea Sibiului sunt pline VIDEO

Visezi la o vacanta petrecuta in sanul familiei ori cu gasca de prieteni, fara ca nimeni sa va deranjeze? La Pensiunea Vila Izvor din Pojorata te poti bucura de o astfel de vacanta intrucat poti inchiria intreaga unitate de cazare pe o perioada de minimum 3 nopti si 4 zile. Vila are 7 camere duble si poate fi inchiriata cu 3.000 de lei, iar cea de-a patra noapte de cazare este gratuita.

Si culoarul Rucar-Bran este renumit pentru traditiile bine conservate de-a lungul timpului, asa ca o vacanta de Paste petrecuta intr-un sat precum Rucar ori Dragoslavele va fi una de neuitat.

In „Romania Pitoreasca”, Alexandru Vlahuta descrie astfel satul argesean: „Dupa doua ceasuri de drum intram in Rucar, sat mare, aproape un orasel, asezat sub strasina Carpatilor, la raspantia a doua ape, in una din cele mai incantatoare vai ale judetului Muscel. Toate te-nveselesc aici: aerul curat, freamatul padurii, suietul apelor, casele albe presarate printre copaci, infatisarea mandra si voiniceasca a gospodarilor, chipul ruman si luminos al rucarencelor, si portul lor adevarat romanesc, tesut, lucrat si inflorit de mana lor c-o maiestrie pe care nu stiu singure de unde-au invatat-o.”

Citeşte şi Horoscop de Paşte: Vezi ce-ţi rezervă astrele, în funcţie de zodie

Pensiunea Casa de vacanta Rustic din Rucar te asteapta cu o oferta pe cinste in vacanta de Paste: un pachet de 180 de lei de persoana, care include tot ce iti trebuie pentru o vacanta deosebita. Este vorba despre un pachet cu pensiune completa, ce include si masa festiva alcatuita dintr-un meniu traditional.

Zona Maramuresului este, de asemenea, o zona in care traditiile nu se schimba ci sunt date mai departe, din generatie in generatie. Aici sarbatorile au in aer aparte si trebuie sa simti pe pielea ta despre ce este vorba.

Citeste mai multe pe feminis.ro.