Patinatorul rus căruia i-au fost amputate picioarele s-a trezit şi se reface lent. Când va fi pregătit, i se va amputa şi mâna

Patinatorul artistic rus Roman Kostomarov îşi revine lent după operaţia prin care i-au fost amputate picioarele şi degetele de la mâini, dar imediat ce-şi va recâştiga forţele va urma o a doua operaţie, prin care îi va fi amputată şi o mână.

17 mart. 2023, 11:14
Patinatorul rus căruia i-au fost amputate picioarele s-a trezit şi se reface lent. Când va fi pregătit, i se va amputa şi mâna

Supărat şi şocat de amputaţii, patinatorul Roman Kostomarov ar fi fost aproape să-şi atace soţia, Oksana Domnina, singura care are voie să intre în camera lui. Ar fi ţipat în direcţia femeii: „Nu mă auzi şi nu mă înţelegi”.

Un moment sfâşietor pentru legenda patinajului pe gheaţă. A fost unul dintre cei mai buni performeri ai sportului său la nivel internaţional şi printre numeroasele titluri, la dans a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006). Fără a uita, bineînţeles, medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006, în pereche cu Tatiana Navka.

După cariera sportivă, a continuat să danseze în spectacole. Luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de un alt campion, Ilya Averbukh (argintiu la Salt Lake City 2022), s-a antrenat la temperaturi foarte scăzute.

Citeşte şi: Femeie rămasă paralizată după ce a fost atacată şi trântită la pământ de un hoţ. Bărbatul a început s-o urmărească după ce a văzut-o că-şi scoate bani de la bancă. VIDEO

Pe 10 ianuarie, a urmat spitalizarea de urgenţă. A sosit în Kommunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare. Şi din acel moment a început un calvar infinit: pneumonie bilaterală, pierderea cunoştinţei, infecţie care s-a răspândit în tot corpul, comă artificială, amputarea picioarelor şi a unor degete.

Ulterior, a fost afectat şi de un accident vascular cerebral: „Hematom intracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe”. O situaţie cu adevărat disperată, atât de mult încât a fost flancat de el un specialist care îl poate ajuta să conştientizeze ceea ce s-a întâmplat şi îl poate însoţi în aceste prime momente de trezire.

Sunt foarte puţine veşti care se scurg, dar zvonurile care vin de la spitalul unde este internat Kostomarov nu sunt bune. De fapt, medicii se tem că inima lui nu poate rezista la o altă amputare a mâinii, intervenţie absolut necesară pentru a elimina riscul unei posibile cangrene.

Citeşte şi: VIDEO | Revoltă populară în Franța: milioane de oameni cer demisia președintelui Macron. Poliția agresează protestatarii, inclusiv femeile. Imagini incredibile