Patriarhia, despre preotul acuzat că s-a masturbat la ora de religie: „E nevinovat. Gestul – cauzat de o afecţiune gravă”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de religie şi care este acuzat că se masturba la oră, fiind filmat de o elevă, este nevinovat, gestul lui fiind unul ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 18:36
Patriarhia, despre preotul acuzat că s-a masturbat la ora de religie: „E nevinovat. Gestul – cauzat de o afecţiune gravă”

„Din nefericire, este foarte bolnav. A suferit acum câţiva ani o operaţie cauzată de o boală foarte gravă în zona respectivă care, se pare, a recidivat. A avut nişte mâncărimi cumplite. A recunoscut că nu s-a putut stăpâni, a băgat mâna şi s-a scărpinat. Sunt lucruri dovedite medical”, a spus Bănescu.

El a subliniat că la aceste concluzii au ajuns cele două comisii, ale Inspectoratului şi ale Mitropoliei Ardealului.

„Comisia respectivă, şcoala, copii din clasă au spus acelaşi lucru. Deci nu a comis nici un gest obscen”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Vasile Bănescu a mai declarat că profesorul de religie s-a retras de la catedră, urmând să rămână preot.

„De la şcoală şi-a dat demisia în cursul dimineţii, dar rămâne preot pentru că nu s-a dovedit realmente nici un fel de gest obscen în legătură cu el. A fost o interpretare abuzivă”, a mai spus Bănescu.

Un preot profesor de religie din Copşa Mică ar fi fost filmat în timpul unei ore, fiind acuzat de elevul care l-a filmat şi care a postat imaginile pe youtube că s-ar fi masturbat.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică este vinovat. „În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească”, a spus mitropolitul Ardealului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române declara vineri dimineaţa, pentru AGERPRES, că gestul profesorului de religie de la Copşa Mică ar reprezenta un caz foarte trist, care nu poate fi explicat decât printr-un derapaj psihic, dat fiind că preotul profesor este foarte bolnav. „E un caz foarte trist, care nu ştiu în ce măsură poate fi explicat, dacă a făcut cumva un derapaj psihic. Am înţeles că el e foarte grav bolnav”, a spus Bănescu.

De asemenea, el a susţinut că filmarea de pe youtube „nu este total edificatoare”.

„E o filmare nu total edificatoare, pentru că nu se vede în filmare concret gestul obscen, dar s-au format două comisii: una a Inspectoratului şi una a Mitropoliei, care vor analiza concret acest caz. În urma analizei va fi dat un comunicat”, a declarat Bănescu.

Vasile Bănescu a subliniat că niciun alt caz similar nu a mai avut loc în cuprinsul Patriarhiei Române.

Citeşte şi Profesorul de religie acuzat că s-ar fi masturbat în faţa elevilor a demisionat