Patriarhul Kiril: Trebuie să fii orb să nu vezi că se apropie Apocalipsa

Sfârșitului lumii este aproape și asta se vede cu ochiul liber, iar oamenii care își iubesc patria trebuie să se unească în această perioadă critică a dezvoltării civilizației umane, a declarat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

20 nov. 2017, 18:40
Patriarhul Kiril: Trebuie să fii orb să nu vezi că se apropie Apocalipsa

Kiril, patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a declarat că omenirea s-a adâncit în păcate, iar sfârșitul lumii se apropie. „Toți oamenii care își iubesc patria trebuie să se unească, deoarece pășim într-o perioadă critică a dezvoltării civilizației umane. Toate aceste lucruri se văd cu ochiul liber… Trebuie să fii orb ca să nu vezi apropierea momentelor oribile ale istoriei, despre care vorbește în cartea „Apocalipsa” apostolul și evanghelistul Ioan Teologul„, a spus Patriarhul Kiril, într-o predică.

Citeşte şi Patriarhul Kiril, destăinuire la Sfântul Sinod BOR: Cu poporul rus s-a făcut un experiment monstruos

Patriarhul a subliniat că potrivit învățăturii creștine, apropierea și îndepărtarea sfârșitului lumii depinde de oameni.
Astăzi păcatul nu este, pur și simplu, unul evident, chiar dacă în decursul întregii istorii oamenii au încercat să-și ascundă păcatul personal și interpersonal. Astăzi păcatul se prezintă drept cel mai atrăgător mijloc — prin cinematografie, teatru și prin alte manifestări artistice. Și arta, care are menirea de a cultiva personalitatea umană, a o îmbogăți, a o înălța spre cer, devine o povară, ce nu-i permite omenirii să se ridice»„, a mai spus Patriarhul Kiril.

El a precizat că nu are în vedere toată arta, ci acea parte a ei, care, în ultimii ani, își arogă drepturi deosebite, vrând să-i transmită poporului ispite și păcate, să ducă oamenii în eroare.