Patrick Ekeng a murit. Lista tragediilor din fotbalul românesc

Moartea fotbalistului Patrick Ekeng, de la Dinamo, este ultima dintr-un lung şir de tragedii cu care s-a confruntat fotbalul românesc în ultimele decenii. Fotbalistul de la Dinamo avea 26 de ani şi s-a prăbuşit pe gazon, fără să fie atins de nimeni, la doar şapte minute după ce a intrat pe teren, în meciul de vineri seara, cu Viitorul Constanţa.

07 mai 2016, 05:15
Patrick Ekeng a murit. Lista tragediilor din fotbalul românesc

Michael Klein – A murit pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament în sala de forţă a formţiei germane, Bayer Uerdingen. Raportul medicilor notează că decesul lui Klein a survenit în urma unui atac de cord.

Ştefan Vrăbioru – A murit pe 24 iulie 1999, într-o partidă Rapid – Astra Ploieşti. Atacantul a murit la vârsta de 23 de ani, în urma unei hemoragii interne puternice, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 68 al partidei. Vrăbioru intrase pe teren cu 13 minute înainte de tragicul moment.

Cătălin Hîldan – A murit la doar 24 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral, în timpul unui amical jucat pe 5 octombrie 2000, la Olteniţa. În minutul 75 al partidei, Hîldan s-a prăbuşit pe teren, luându-i pe toţi prin surprindere.

Cristian Neamţu – Fostul portar al Universităţii Craiova a decedat pe 20 februarie 2002, din pricina unei lovituri involuntare primite de la coechipierul său Marius Şuleap în timpul unui antrenament efectuat în Cipru. Neamţu a stat în comă o săptămănă după lovitura care i-a provocat o hemoragie cerebrală.

Mihai Baicu – Fostul atacant cu 112 partide şi 17 goluri în primul eşalon s-a stins din viaţă la 33 de ani, pe 6 iunie 2009, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de minifotbal, pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Ghencea.

Citeşte şi Tragedie în Liga 1. Dănciulescu, după moartea lui Ekeng: Parcă suntem BLESTEMAŢI

Alexandru Iatan – A murit pe 3 septembrie 2009, la vârsta de 19 ani, în timpul unui antrenament cu formaţia Dunărea Giurgiu, la care fusese împrumutat de Astra Ploieşti. Cauza deceselui tânărului portar a fost stop cardio respirator cu edem pulmonar.

Andrei Pricop – A murit pe 20 mai 2010, în urma unui stop cardio-respirator suferit în timpul unui meci din campionatul judeţean. Andrei Pricop avea doar 24 de ani la momentul tragediei.

Andrei Mutulescu – A murit pe 11 aprilie 2011, la doar 23 de ani, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute. IEra jucător la Juventus Bucureşti şi a decedat în timpul unei partide jucate cu câţiva prieteni, pe un teren de agrement.

Florin Ganea – A murit pe 9 septembrie 2015, în urma unui infarct suferit după o partidă de minifotbal. Ganea a fost jucător la FCM Bacău şi a evoluat de peste 200 de ori în prima divizie din România.