ACCIDENTE ÎN LANŢ pe Autostradă, 12 maşini implicate. Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate

Trei accidente au avut loc, sâmbătă, pe Autostrada Soarelui. Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, deşi autovehiculele au fost trase pe banda de urgenţă. Nicio persoană nu a suferit răni grave. De asemenea, pe autostrada A1, a avut loc o tamponare. Coloana de maşini s-a întins pe câţiva kilometri.

23 iul. 2016, 05:19

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţa, traficul rutier a fost intens pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

Pe A2, pe sensul de mers către Constanța, au avut loc mai multe tamponări, astfel:

– la km 94, în care au fost implicate 4 autovehicule;

– la km 95, în care au fost implicate 3 autovehicule;

– la km 206, în care au fost implicate 2 autovehicule;

Pe autostrada A4, la km 18+600 de metri, a avut loc, de asemenea, o tamponare tot pe sensul de mers către Constanța, în care au fost implicate 3 autovehicule.

Cauza probabilă a acestor accidente a fost nepăstrarea unei distanţe de siguranţă în mers. Se circulă foarte îngreunat, deși autovehiculele implicte în aceste evenimete rutiere au fost scoase pe banda de urgență.

Un grav accident de circulaţie s-a produs sâmbătă pe A1 Bucuresti-Pitesti, la km 94, pe sensul de mers spre Pitesti. Coloana de masini este formată pe ambele benzi de mers spre Piteşti.

Conducătorii auto scare încheie coloanele formate sunt sfătuiţi să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

Pentru că spre Constanţa se circulă având lumina soarelui în faţă, trebuie mărită distanţa în mers.

Nu opriţi nejustificat pebanda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești, Poliţia Rutieră aminteşte conducătorilor auto că prinstaţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Vezi si: Accident grav, doi oameni au murit şi alţi 9 sunt răniţi. S-a declanşat planul roşu de intervenţie